Hlavní obsah

Patera rozhodl o těsné výhře Kladna na ledě Karlových Varů

KARLOVY VARY

Hokejisté mistrovských Karlových Varů prohráli v prvním zápase skupiny o udržení v extralize s Kladnem 1:2 a připsali si tak devátou porážku v posledních deseti zápasech. Utkání rozhodla branka kapitána hostů Pavla Patery ve 35. minutě. Poslední Kladno tak snížilo odstup na v minitabulce první Energii na pět bodů.

Článek

V první nebezpečnější příležitosti se ocitl domácí Dej, ale Cikánek v brance Kladna bez problémů jeho střelu zlikvidoval. V úvodní třetině, která byla plná chyb, měli opticky více ze hry hosté, zejména příležitost Mrázka, který se v 9. minutě ocitl sám před Mensatorem, byla pro Středočechy velice nadějná.

Do vedení se však dostali domácí, když 11. minutě využili přesilovou hru při vyloučení Bělohlava. Důrasem se prosadil kapitán Západočechů Skuhravý, jenž protlačil puk pod betony Cikánka. V 16. minutě se podařilo Kladnu vyrovnat, když Mensatora překonal se štěstím Kuchler. Gól hostů musel ale potvrdit videorozhodčí.

Druhou třetinu začali Energetici aktivněji a na několik minut ovládli obranné pásmo hostů. Cikánka postupně zaměstnali Melenovský, bombou od modré Čutta a v šanci se ocitla i Čachostský. Od 25. minuty se situace na ledě začala měnit v neprospěch domácích. Karlovarští obránci začali chybovat a k nim se svými nejistými zákroky, přidal i Mensator.

Jeho zaváhání při rozehrávce za brankou ve 27. minutě ještě hosté nepotrestali, ale ve 35. minutě nenápadná střela Patery již propadla mezi jeho betony. Do šatny mohli svěřenci trenéra Vejvody jít za ještě příznivějšího stavu, ale při samostatném nájezdu Kuchler přestřelil.

V závěrečné třetině se hrálo bez brankových příležitostí na obou stranách. Hosté se při bránění těsného výsledku překonávali v obětavosti. Obránci padali do střel a jistým výkonem přispěl k výhře hostů i brankář Cikánek. Kladno, nejhorší tým na kluzištích soupeřů v základní části, tak teprve počtvrté v sezoně získali venku tři body.

1. kolo hokejové extraligy, skupina o udržení:
HC Energie Karlovy Vary - HC Geus Okna Kladno 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Skuhravý (Hřebejk) - 16. Kuchler (Bělohlav), 35. Patera (F. Kaberle). Rozhodčí: Šindler, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 1833.
Karlovy Vary: Mensator - Loginov, Čutta, Parýzek, Němec, Dobroň, Nosek - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Cyganov, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Dej, Balázs - Čachotský (34. Zucker), Pech, Kuběna. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Mrázek, Trončinský, Šmach, L. Procházka, J. Dlouhý - Eberle, Patera, Diviš - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Gengel, Melka, Frolík. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.

Reklama

Související témata: