Hlavní obsah

Ludvík zachránil Kometě dva body za vítězství nad Boleslaví

Hokejisté Komety Brno porazili až po samostatných nájezdech v prvním kole skupiny o udržení Mladou Boleslav 2:1, když rozhodující nájezd proměnil útočník David Ludvík. Boleslav sahala v Brně po třech bodech, když dlouho držela jednobrankový náskok. Vyrovnal až pět minut před koncem Dopita.

Článek

Opatrnost z obou stran násobila v brněnském týmu viditelná nervozita. Boleslav vyrukovala na svého soupeře s chytrou a hodně nepříjemnou taktikou. Důsledně bránila střední pásmo a zcela rozleptala kombinační souhru Brňanů už při zakládání útočných akcí. Ovšem hosté se také příliš šancí nevypracovali, většinou ostřelovali brankáře Hoviho z větší vzdálenosti. Kometa se dostala po dvou chybách protivníka v první třetině do vyložených šancí. Svoboda ale svůj pokus o blafák nedotáhl a Dopita zakončil sólo pouze střelou do chráničů brankáře Schwarze.

Brňané přečkali bez následků hned v úvodu druhé třetiny i hodně kritickou chvilku, když byl útočník Erat vyloučen na čtyři minuty za zranění finského obránce Lehikoinena. V oslabení Brňané pozorně bránili, přitvrdili hru a nepustili soupeře do slibnější šance.

Po půlhodině dostali nabídku ke skórování domácí hokejisté. K vyloučenému Pabiškovi zasedl na trestnou lavici o pouhých osm sekund později i obránce Duben. V téměř dvouminutové přesilovce pěti proti třem se však začal výkon Brňanů postupně měnit v zoufalou křeč a domácí pořádně Schwarze neohrozili.

Navíc následně zasedl na trestnou lavici Erat a Boleslav potrestala už v plném počtu chybu Komety rychlým protiútokem, který gólověš zakončil Fabuš. Po této sprše už hokejisté Komety spíše zápolili sami se sebou. Trápení se projevilo při dalších dvou přesilovkách, kdy domácí pořádně nevystřelili a zkušený obránce Richter dokonce nikým netísněn za vlastní brankou místo rozehrávky jen bezhlavě odpálil puk na zakázané uvolnění.

Teprve v poslední třetině vytáhli Brňané ze svého herního rejstříku i bojovnost. Hosté mohli svůj náskok pět minut před koncem zvýšit, Macho ale neproměnil trestné střílení za faul obránce Ovčačíka na Bahenského.

Nezměrnou dřinu Brňanů korunoval v 55. minutě vyrovnávací gól, když střelu obránce Bičánka tečoval před Schwarzem Dopita. Základní část zápasu sice dohrávala Boleslav v oslabení, zápas ale už dotáhla do prodloužení.

V něm byli hosté aktivnější, vyznamenal se ale brankář Hovi. V nájezdech na něj nevyzráli Fabuš a Vrbata, branku vstřelil pouze Král. V brněnském týmu sice první nájezd neproměnil Šindel, úspěšní ale byli Brabenec a Ludvík.

1. kolo hokejové extraligy, skupina o udržení:
Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 55. Dopita (Bičánek), rozh. nájezd Ludvík - 33. Fabuš (Macho, Jiruš). Rozhodčí: A. Jeřábek, Souček - Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Diváci: 6672.
Kometa Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Zubíček, Protivný - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Šindel, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Meidl, R. Procházka, Ludvík. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, Jindra, Lehikoinen, Duben, J. Kasík - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Nouza, Král, Handlovský - Fabuš, L. Pabiška, Macho - Gajovský, Vrbata, Sup. Trenéři: Tlačil a Šejba.

Reklama