Hlavní obsah

V Brně se nejdřív pískalo, potom slavilo

BRNO

Nadávky vystřídaly mohutné oslavy. Fanoušci hokejistů brněnské Komety, kteří tentokrát nečekaně nevyprodali halu Rondo, dali během úterního utkání extraligového play-out s Mladou Boleslaví několikrát najevo mohutným pískotem nespokojenost s výkonem svého týmu. Nakonec však dlouze aplaudovali výhře Brňanů 2:1 po samostatných nájezdech.

Foto: René Volfík, ČTK

Fanoušci hokejistů Komety Brno

Článek

Ještě dlouho po zápase vyvolávali jméno brankáře Hoviho, který byl dvakrát úspěšný v penaltovém rozstřelu a necelých šest minut před koncem řádné hrací doby navíc za stavu 0:1 zlikvidoval trestné střílení hostujícímu Machovi.

„Ani se moc nedivím, že si diváci zapískali. Nebyl to totiž moc pohledný hokej. My můžeme být rádi, že jsme střetnutí dovedli aspoň do nájezdů a nakonec jsme v nich byli šťastnější. V takhle vyrovnané skupině o záchranu bychom ale měli doma vítězit už v normálním čase,“ přemítal po zápase spokojený finský gólman Sasu Hovi.

Druhým brněnským hrdinou, jenž proměnil rozhodující samostatný nájezd, byl útočník David Ludvík. To, že ho trenéři Komety vybrali mezi trojici exekutorů, bylo přitom pro mnohé značným překvapením. „Přiznám se, že tak trochu i pro mě. Zeptali se mě, zda si na nájezd věřím, a já jsem odpověděl, že ano. Zkusil jsem na Schwarze kličku do bekhendu a ono to vyšlo. Získali jsme strašně důležité dva body,“ zářil šťastný brněnský forvard.

Mladoboleslavští odjeli domů zklamaní. „Průběh utkání se pro nás vyvíjel dobře, velká škoda, že jsme nezvýšili na 2:0. Bohužel jsme neproměnili ani penaltu a poté jsme dovolili Kometě vyrovnat. V samostatných nájezdech poslední dobou moc úspěšní nejsme,“ posteskl si asistent Středočechů Jiří Šejba.

Kometu postavil na nohy okamžik z 55. minuty, kdy na chvíli neobsazený Jiří Dopita šikovně tečoval Bičánkovu bombu od modré čáry a srovnal na 1:1. „Ta střela by jinak šla vedle. Jirka ale má dlouhé ruce a povedlo se mu změnit její směr do sítě,“ mrzelo mladoboleslavského brankáře Marka Schwarze.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice