Hlavní obsah

Trenér Paleček se vrací na střídačku Varů, nahradil Hynka

KARLOVY VARY

Hokejový trenér Josef Paleček se vrací na střídačku extraligových Karlových Varů. Západočeský klub se ve čtvrtek rozhodl odvolat dosavadního kouče Pavla Hynka, který přitom na začátku listopadu na pozici hlavního trenéra vystřídal právě Palečka. Novým asistentem v týmu, jenž v minulé sezóně získal mistrovský titul a nyní bojuje ve skupině o udržení, se stal Josef Řezníček.

Článek

"Je to určitě překvapení. Nečekal jsem, že to přijde zpátky, protože určitě není zvykem dělat to tímto způsobem," řekl Paleček ČTK.

Zkušený trenér nebude chybět na střídačce již v pátečním duelu proti Kometě Brno. O tom, co přijde po sezoně, se však s klubovým vedením nebavil. "Vůbec jsme neprobírali, co bude dál, ale bavili se o současné situaci a jak z ní ven. Já jsem v klubu stále pod smlouvou, která mi běžela a platí do konce dubna," připomněl Paleček.

Západočeši jsou aktuálně v minitabulce čtyř týmů bojujících o udržení v soutěži první, od posledního Kladna je však dělí jen pět bodů. I kvůli tomu, že Energie prohrála devět z posledních deseti zápasů. Nejhorší bilanci ze všech má poté v utkáních v domácím prostředí.

"Určitě nepůjde o nic jednoduchého (zajistit si záchranu v extralize). Není to určitě tak, že se někdo vrátí a najednou vše půjde. Sledoval jsem výsledky i dění v klubu, ale musím se do toho samozřejmě zase více dostat. Stále stejným problémem jsou špatné výsledky doma. Zřejmě dost nalomená bude asi psychika týmu, k níž se přidává i nervozita," uvedl Paleček.

Nemohli už dál experimentovat

Právě pokračující špatné výsledky byly hlavním důvodem Hynkova odvolání. "V této fázi soutěže jsme si již nemohli dovolit experimentovat a vsadili jsme na osvědčené a zkušené tváře. Pan Paleček zná výborně celé mužstvo, proto jsme se rozhodli pro jeho návrat," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk na klubovém webu.

Paleček bude spolupracovat hned s trojicí asistentů. U týmu zůstala dvojice Václav Baďouček, Pavel Kněžický, které doplnil Řezníček. "Jsme přesvědčeni, že hráčské zkušenosti, osobnost a přehled Josefa Řezníčka rovněž pomohou ke zvládnutí naší současné mise - dokončení sezony bez dalších komplikací," řekl Vaněk na adresu bývalého obránce, jenž v minulé sezóně týmu pomohl k mistrovskému titulu přímo na ledě.

Karlovy Vary tak v této sezoně napodobily brněnskou Kometu, která také několikrát změnila složení trenérského týmu. Hynek se zároveň stal koučem, jenž byl v této sezoně předčasně odvolán již z druhého klubu. Na začátku ročníku totiž vedl pražskou Spartu, na konci října ale o své místo přišel a 2. listopadu oficiálně převzal Energii.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články