Hlavní obsah

Jihočeši s protestem neuspěli, Bartovičův trest zůstal nezměněn

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Budějovická stížnost byla marná. Hokejová disciplinárka i po čtvrtečním prozkoumání všech televizních záběrů nechala v platnosti zákaz činnosti na jedno utkání pro libereckého Milana Bartoviče, který v druhém utkání série předkola šlápl bruslí na nohu Martina Tůmy a poranil mu kotník.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jihočeši přijali rozhodnutí komise, že se jednalo o nepotrestaný nedovolený zákrok, nesouhlasili však s výší uděleného trestu. A ve čtvrtek dopoledne podali oficiální stížnost.  „Za úmyslné zranění bych si představoval výraznější postih, vždyť Tůma má po sezóně,“ zlobil se jihočeský manažer Jaroslav Jágr.

Stížnost budějovického vedení ale zůstala nevyslyšena. „Trest považuji za adekvátní a nesdílím pohled Budějovic, že šlo o brutální faul s cílem zranit protihráče,“ tvrdil šéf disciplinárky Stanislav Šulc.

Slovenský forvard v 42. minutě šlápl Tůmovi u mantinelu na nohu a poranil mu kotník. Obránce Mountfieldu musel následně z utkání s těžkým výronem odstoupit a sezona pro něj bez ohledu na další vývoj série skončila.

Bartoviče rozhodčí za faul nepotrestali, i když podle televizních záběrů se zdálo, že protihráče zranil úmyslně. Liberecký hráč to ale po utkání popíral. „Ve snaze dostat se ze sevření u mantinelu tam došlo k nešťastnému kontaktu s nohou soupeře,“ mínil Bartovič. „Nevěřím mu, naschvál mi dupnul bruslí na nohu,“ řekl pro Českou televizi obránce, jenž má kotník na šestí týdnů v sádře.

Kritika Bartoviče v médiích se nelíbí libereckému klubu. "Média veřejnosti předkládají zákrok jako brutální a úmyslný, přičemž vychází ze závěru dvojice komentátorů České televize Zamazal - Zajíc. Nepopírám, že Bartovič nohu českobudějovického hráče zasáhl, nicméně odmítám jakýkoliv úmysl a brutalitu," uvedl generální manažer Ctibor Jech v oficiálním prohlášení.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice