Hlavní obsah

Lukeš s Vopatem přiblížili Litvínovu čtvrtfinále

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova zvládli čtvrteční třetí duel předkola play-off s pražskou Slavií a po vítězství 5:3 se ujali se vedení v sérii 2:1. Dvěma góly se blýskli útočníci František Lukeš a Roman Vopat.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský sportovní manažer a kapitán týmu Robert Reichel dovršil v závěru základní části kulaté jubileum - 1500 odehraných zápasů v nejvyšších soutěžích v Evropě a v zámoří.

Článek

Duel měl slavnostní úvod, když zástupci domácího klubu ocenili litvínovského kapitána a sportovního manažera Roberta Reichla. Lídr Severočechů totiž v posledním kole základní části dovršil magickou hranici 1 500 odehraných zápasů v nejvyšších soutěžích v Evropě a v zámořské NHL.

Souboj pak začal pěkně zostra. Už po 74 vteřinách ale skončil pro slávistického útočníka Kůrku, který za litvínovskou brankou narazil na mantinel domácího beka Pilaře a musel předčasně do kabin. Pak ještě putoval na trestnou lavici Doležal a Litvínov dvojitou početní výhodu využil k otevření skóre. Zanedlouho další vyloučení Vondrky potrestal Vopat.

A když v nástupu do druhé třetiny prostřelil Jánský zaváhajícího Slipčenka, zdálo se, že domácí směřují k jistému vítězství. Jenže Slavii se povedlo v rozmezí 49 vteřin po střelách Vašíčka a Jelínka dotáhnout na jednobrankový rozdíl. Za dalších 45 vteřin však ujel Vopat a svým druhým gólem znovu rozjásal zaplněné tribuny.

Ve třetím dějství si Severočeši hlídali náskok a nepouštěli se do bezhlavého útočení. Pokud se hosté dostali do blízkosti  soupeřovy branky, opět naráželi na spolehlivě chytajícího Jaroslava Hübla. Až pět minut před koncem zužitkoval Kubátovo vyloučení kanonýr Červenka. Vyrovnat se ale Pražanům už nepodařilo. Naopak Lukeš v přesilovce přidal pojistku. Litvínov tak může už dnes opět na domácím ledě rozhodnout o postupu do čtvrtfinále play-off.

Benzina Litvínov - Slavia Praha 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Lukeš (V. Hübl), 10. Vopat (Punčochář, Reichel), 23. Jánský, 31. Vopat (Jánský), 58. Lukeš (Kubinčák, Kubát) - 29. Vašíček (T. Svoboda, Holec), 30. P. Jelínek (Červenka, Vondrka), 55. Červenka (Žižka). Rozhodčí: Minář, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 10:7, navíc Kůrka (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 6001. Stav série: 2:1.
Litvínov: J. Hübl - Pilař, Švarný, Punčochář, Kubát, J. Gula, Černošek, Stříteský - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Majdan, Reichel, Lukeš - Trávníček, Vopat, Saulietis - Jánský, od 23. navíc Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Slavia: Slipčenko - Campbell, Vašíček, Sloboda, Žižka, Roth, Kolařík, Špelda - Kůrka (2. P. Jelínek), Červenka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - Endál, V. Růžička ml., Sklenář - Imbeault, Clarke, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín