Hlavní obsah

Litvínov zářil proti Slavii v přesilovkách a má blíž ke čtvrtfinále

Josef PešoutPrávo

Třemi využitými přesilovkami položili hokejisté Litvínova základ k vítězství nad pražskou Slavií ve čtvrtečním třetím duelu předkola play-off a ujali se vedení 2:1 v sérii. Klíčovými dvěma góly se na úspěchu podílel útočník Roman Vopat, který zrovna nepatří k výrazným střelcům.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský Roman Vopat (vlevo) připravuje o puk Miroslava Holce ze Slavie.

Článek

„Musím ocenit perfektní práci kluků. Před svým prvním gólem při početní výhodě jsem zaparkoval před brankou. Jen lehce jsem tečnul puk mezi nohy po střele Punčocháře od modré. A před druhou trefou mě Peter Jánský skvěle našel na červené čáře, ujel jsem a vystřelil,“ líčil Vopat.

„V kabině jsme si řekli, že musíme na soupeře vlítnout jako jsme hráli druhý zápas na Slavii. Za stavu 3:0 jsme trochu polevili a dali jsme Slavii šanci vrátit se do zápasu, ale Jarda Hübl v brance nás podržel. Nakonec jsme dali i pojistku pátým gólem. Odvedli jsme stoprocentní výkon při hře dozadu. Makali jsme šedesát minut,“ zdůraznil Vopat.

Reichel odehrál 1 500 zápasů

„Všechno ale nebylo ideální. Během 49 vteřin jsme dostali dva góly po přečíslení,“ připomněl průběh utkání litvínovský kapitán Robert Reichel. „Důležitá byla Vopatova branka na 4:2. V závěru jsme se soustředili na to, abychom neudělali chybu,“ povídal lídr Severočechů.

Litvínov dal dvakrát po sobě pět branek. „Důležitá jsou hlavně vítězství, ale k postupu potřebujeme ještě jedno,“ pokýval hlavou Reichel, který byl před utkáním oceněn za 1 500 odehraných zápasů v nejvyšší soutěži v Evropě a v zámořské NHL. „Měl jsem rozklepaná kolena. Po těch letech, co mám za sebou, to bylo krásné i od litvínovských fanoušků. Moc si toho vážím. Především toho, že jsem dostal stříbrnou hokejku, na kterou jsem v NHL nedosáhl. Tam se dává za tisíc zápasů, ale nastřádal jsem jich jen devět set,“ prohodil Reichel.

Pilař do nemocnice po faulu Kůrky

Už po 74 vteřinách zápasu byl vyloučen do konce utkání slávistický útočník Tomáš Kůrka po zákroku na Karla Pilaře. „Náraz na mantinel byl hodně nepříjemný. Karel si hnul s krkem a odjel do nemocnice na CT vyšetření,“ uvedl asistent trenéra Jiří Šlégr. „Od Kůrky to byl hloupý faul, ale i takové situace k hokeji patří. Věřím, že Pilařovi nic nebude,“ řekl asistent trenéra Slavie Jiří Čelanský.

Obránce Jiří Vašíček k bitvě ještě uvedl: „Dotáhli jsme se na rozdíl jednoho gólu a v následujícím střídání jsme inkasovali. Je to škoda. Nezbývá nám, než v pátek vyhrát. Musíme dát první gól, protože kdo ho dá, většinou zvítězí. Budeme hrát dopředu bez vyčkávání. I ve čtvrtek jsme poznali, že litvínovští beci mají starosti a chceme toho využít.“

Reklama

Související témata: