Hlavní obsah

Litvínov požaduje další trest pro Kůrku za faul na Pilaře

PRAHA

Vedení extraligového Litvínova poslalo disciplinární komisi Českého svazu ledního hokeje podnět k dalšímu potrestání útočníka pražské Slavie Tomáše Kůrky. Ten ve čtvrtečním zápase předkola play off už ve druhé minutě fauloval domácího obránce Karla Pilaře a následně putoval předčasně do kabin.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Slávista Tomáš Kůrka překonává gólmana Vítkovic Filipa Šindeláře. Ilustrační foto.

Článek

Zástupcům Litvínova se však trest na 5 minut a do konce utká zdá nízký a požadují, aby komise Kůrkovi zastavila činnost. "Už jsme podnět podali," řekl v pátek generální manažer Václav Hořejší.

Kůrka fauloval Pilaře v souboji za brankou, po kterém litvínovský bek narazil hlavou do mantinelu a ze zápasu musel odstoupit. Následné vyšetření v nemocnici neprokázalo poškození krku nebo hlavy.

Litvínov ve čtvrtek porazil Slavii 5:1 a v sérii hrané na tři vítězství vede 2:1. Postup do čtvrtfinále play off si může zajistit již dnes, kdy se na stadiónu Ivana Hlinky hraje čtvrtý zápas série.

Kůrka by měl nastoupit, protože disciplinární komise nestihla rozhodnout tak, aby Slavii informovala o případném postihu jejího hráče do 10 hodin v den zápasu, jak přikazují řády.

"Ukazuje se, že řády jsou zkostnatělé. Pokud by disciplinární komise uznala, že faul Kůrky si zaslouží další potrestání, neměl by dnes hrát," řekl Hořejší. Podle současných pravidel by Kůrka v případě trestu nesměl hrát v případném pátém zápase série nebo by si postih přenesl do další sezony.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec