Hlavní obsah

Šulc kvůli kritice za případ "Bartovič" opustil hokejovou disciplinárku

PRAHA

Ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc v pátek rezignoval na post předsedy disciplinární komise. Zdůvodnil to mediálním tlakem kolem případu libereckého útočníka Milana Bartoviče, kterému komise udělila za zranění obránce Martina Tůmy z Českých Budějovic trest na jeden zápas a sklidila za to vlnu kritiky. Šulce v čele komise vystřídal Karel Holý.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Důvodem je současná situace, kdy nejen že se další kluby snaží vytvořit tlak na další zainteresované cestou médií, ale nově i skutečnost, že věcná diskuse nad některými rozhodnutím přechází v osobní napadání a urážení," uvedl Šulc v dopise adresovaném prezidentovi Asociace profesionálních klubů (APK) Jaroslavu Vlasákovi.

Na mysli měl zejména brankáře Pardubic Dominika Haška a spolukomentátora České televize a někdejšího hráče Kladna Josefa Zajíce. Hašek na Šulcovu adresu v deníku Sport prohlásil, že "kdyby Standa Šulc přišel do pardubické kabiny, hodili bychom na něj deku a všichni ho seřezali".

Situace mezi disciplinárkou a kluby se vyhrotila po úterním duelu Liberce s Českými Budějovicemi, kdy útočník Bartovič šlápl Tůmovi bruslí na nohu a vyřadil ho do konce sezony ze hry. Komise zpětně Bartoviče potrestala jednozápasovým trestem, což však bylo nejen podle Českobudějovických málo.

S kritikou disciplinárky přišel i Litvínov, který požaduje přísnější trest pro útočníka Slavie Tomáše Kůrku. Ten ve čtvrtečním duelu vrazil na hrazení obránce Karla Pilaře a dostal trest na pět minut plus do konce utkání, ale dnes může v dalším utkání hrát.

Reklama