Hlavní obsah

Slávisté odvrátili konec sezóny

LITVÍNOV

Slávisté nedopustili konec sezóny, který jim v případě porážky na litvínovském ledě hrozil. Domácí v pátek draze platili na fauly a musí v neděli k pátému zápasu do Prahy, vyloučení 11:4 a tři využité přesilovky hostů mluví za všechny komentáře.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Puk za zády litvínovského gólmana Jaroslava Hübla ve čtvrtém utkání předkola play-off se Slavií.

Článek

Litvínov navíc před zápasem neuspěl se žádostí o přísnější trest pro slávistu Kůrku, jenž ve čtvrtečním duelu vrazil na hrazení Pilaře a musel předčasně do sprch. Disciplinární komise dostala podnět pozdě, takže nestihla rozhodnout do 10 hodin v den zápasu, jak přikazuje disciplinární řád. „To je jen důkaz jeho zkostnatělosti. Pokud by uznali, že faul Kůrky zaslouží další potrestání, neměl v pátek prostě hrát,“ řekl ředitel litvínovského klubu Václav Hořejší. Podle současných pravidel by tak Kůrka v případě dalšího trestu nesměl hrát v neděli.

Zraněný Pilař byl sice uveden v zápise, ale nakonec do utkání nezasáhnul, protože se mu po rozbruslení točila hlava. Pražanům hned v úvodu stačila ke skórování půlminuta z trestu Punčocháře, když Kůrkovo lehké nahození od modré čáry skončilo překvapivě v litvínovské síti. „Snažím se střílet z každé pozice, cpát to prostě na branku a každý takhle poslaný puk je příležitostí dát gól. Věděli jsme, že máme nůž na krku, ale zvládli jsme to. Byli jsme trpělivější než Litvínov“ tvrdil Tomáš Kůrka.

Aktivita ve druhé třetině přinesla hostům dokonce až třígólový náskok. Kousalíkovo vyloučení potrestal střelou z dálky Kadlec, jenž překonává žaludeční problémy. Potom se obránce Campbell dočkal premiérové trefyv extralize, Litvínov ale ani za nepříznivého stavu nerezignoval a zvýšeným úsilím nutil pražský celek k chybám.

Naděje domácím svitla na začátku třetího dějství po snížení 2:3, jenže slávisté měli vždy odpověď. Na Vondrkovu trefu sice záhy odpověděl kapitán Reichel, ovšem při následném Šlégrově vyloučení vrátil Slavii dvougólový náskok Havel. „Ten poměr vyloučených mě dost zlobí, nezdál se mi až takový rozdíl ve hře. Můj zdravotní stav rozhodně nemluví proto, abych hrál, ale nechci nechat mužstvo ve štychu, takže do toho půjdu i v Praze,“ tvrdil Jiří Šlégr.

Benzina Litvínov - Slavia Praha 3:5 (0:1, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 32. Punčochář (Švarný, Lukeš), 41. Lukeš (Švarný, Reichel), 44. Reichel (Jánský) - 5. Kůrka (Kadlec), 24. Kadlec (Červenka), 29. Campbell (Holec, T. Svoboda), 43. Vondrka, 45. Havel (Vašíček). Rozhodčí: Hribik, Šír - Čech, Bryška. Vyloučení: 11:4, navíc Vopat 10 min., Švarný (oba Litvínov) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 5883. Stav série: 2:2.
Litvínov: J. Hübl - Punčochář, Kubát, J. Gula, Černošek, Kousalík, Švarný, od 30. navíc Šlégr - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Majdan, Reichel, Lukeš - Trávníček, Vopat, Dragoun - Jánský, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík - Kůrka, Červenka, Vondrka - Endál, P. Jelínek, M. Čermák - Havel, V. Růžička ml., Sklenář - T. Svoboda, Holec, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice