Hlavní obsah

Kladenští Kometu přestříleli, ale odjeli z Brna s prázdnou

čfoPrávo

Hokejisté Kladna vyslali v nedělním zápase extraligového play out v Brně na soupeřovu branku 41 střel, avšak skórovali jen jednou. Domácí Kometa naopak pálila pouze devatenáctkrát, ale hostujícího gólmana Cikánka překonala třikrát a vybojovala důležité vítězství.

Článek

„Je to sport, hokej se na střely na branku nehraje. Podali jsme sice výborný výkon, avšak v koncovce se nám tentokrát vůbec nevedlo. Recept na Hoviho jsme bohužel nenašli, jeho branka pro nás byla téměř zakletá,“ smutnil po utkání zklamaný kladenský asistent Petr Kasík. Vítězná série jeho mužstva se tak zastavila na třech utkáních v řadě. Tři výhry za sebou mají momentálně na kontě i Brňané, byť po reprezentační pauze nejsou jejich výkony zdaleka tak blyštivé jako před vancouverskou olympiádou.

„Máme z toho tak trochu smíšené pocity. Na jedné straně jsme všichni v kabině obrovsky spokojeni, že se nám daří pravidelně bodovat, ale zároveň si uvědomujeme, že jsme šli s formou dost dolů. Už třetí utkání po sobě to bylo z naší strany strašně upracované. Naštěstí ale děláme body, což je v tak vyrovnané skupině o záchranu teď nejdůležitější,“ přemítal kapitán Komety Kamil Brabenec, který na začátku poslední třetiny zápasu s Kladnem zvyšoval na 2:0. „Ivan Huml vybruslil od zadního mantinelu a předložil mi perfektní přihrávku. Byla to hlavně jeho zásluha,“ tvrdil Brabenec skromně.

Podle autora první branky Brňanů Tomáše Divíška drží Kometu momentálně nad vodou gólmani. „Oba jsou vynikající. Sasu Hovi chytá skvěle a i Jirka Trvaj je velkou oporou, pokud nastoupí místo něho. Pochytají pokaždé soupeřům pár vyložených šancí a poté můžeme udeřit my,“ pochvaloval si.

Divíšek doufá, že se brněnští hokejisté co nejdřív zvednou i herně. „Snad to přijde už v úterý v Mladé Boleslavi. Nerad bych znovu zažil to, co se nám přihodilo v úvodní třetině s Kladnem. Na jejich branku jsme vystřelili pouze dvakrát, zatímco oni na naši dvanáctkrát. To je hrozné,“ uvědomoval si. „Získali jsme sice zlaté tři body, ale donekonečna nám už štěstěna přát nemusí,“ měl Divíšek jasno.

Reklama

Související témata: