Hlavní obsah

Liberecký Bartovič skolil Jihočechy čtyřmi góly

LIBEREC

V nevídané střelecké galapředstavení útočníků Milana Bartoviče a Petra Nedvěda v dresu Bílých Tygrů se proměnil pátý a rozhodující duel předkola play-off mezi hokejisty Liberce a Českých Budějovic. Bartovič stihl během prvních dvou třetin nasázet do Turkovy sítě čtyři góly. A Nedvěd dosáhl na hattrick. Tato dvojice tak zařídila postup Severočechů do čtvrtfinále extraligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Bartovič z Liberce

Článek

„Jsem moc rád, že mi to tam padalo. Hlavně, že jsme vyhráli. Pátý zápas je nevyzpytatelný. Myslím, že jsme měli v sérii více sil. Nikdo nemohl čekat, že dáme celkem devět gólů. Ale hráli jsme zodpovědně a nutili obránce soupeře k chybám. Rychle jsme se dostali do tříbrankového vedení. Od toho se odvíjel celý zápas,“ říkal spokojený Bartovič.

„Na duel jsem se těšil a cítil jsem se výborně. Sebevědomí mi zvedly dvě trefy v první části,“ pokračoval slovenský střelec, který vystřelil celkem devětkrát na branku. „Snažil jsem se tlačit do zakončení a střílet co nejčastěji. Soustředil jsem se na svůj výkon, abychom postoupili. Brzy bylo rozhodnuto, takže jsme si zápas užívali. Byli jsme na koni. Budějovice hrály v předešlých čtyřech zápasech výborně, ale v Liberci jim to nevyšlo. Z naší strany to byl vynikající hokej,“ vykládal Bartovič, který do třetí třetiny už nenastoupil.

„V Českých Budějovicích jsem měl nějaké svalové problémy. Znovu se to ozvalo, tak jsem se raději šetřil. Na čtvrtfinále proti Plzni budu určitě fit. Nechci si to nechat ujít,“ vysvětlil kanonýr, který odmítl spekulace, že by odstoupil kvůli obavám z tvrdé hry hostí. Čtyři góly v jednom zápase dal naposledy za juniory Trenčína.

Výborný: Neuhlídali jsme klíčové hráče soupeře

Českobudějovický trenér František Výborný uznal, že jeho svěřenci tentokrát zklamali. „Až do neděle to přitom byla vyrovnaná série. Věřili jsme, že bychom mohli uspět i v Liberci. Ale neuhlídali jsme klíčové hráče soupeře, kteří  našim klukům ukázali, jak se bojuje o play-off. Bartovič, Nedvěd a Nedorost rozjeli koncert domácích a už jsme neměli sílu zachytit jejich nápor kontaktním gólem. Někteří mladší hráči, kteří si o sobě myslí, jak jsou dobří, nestíhali ten kalup Liberce. I tenhle debakl je pro ně zkušeností,“ pokrčil rameny kouč a ocenil přízeň českobudějovických fanoušků, kteří přijeli za týmem i na sever Čech.

Reklama