Hlavní obsah

Škoda, Slavia byla hratelná. Prohráli jsme si to ve čtvrtém zápase, vědí Litvínovští

PRAHA

Zklamání z konce sezóny a zároveň potěšení, že předsezónní cíl je splněn, pociťovali bezprostředně po prohraném pátém zápase předkola se Slavií hokejisté Litvínova. Chemici se dokázali vyhnout bojům ve skupině o udržení, do čtvrtfinále play-off ale rovněž nepronikli. Přestože byli sešívaným více než vyrovnaným soupeřem. „Je to samozřejmě škoda a zklamání,“ přiznal Robert Reichel.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Litvínovský gólman Jaroslav Hübl (vlevo) zasahuje proti útočníkům Slavie v pátém duelu předkola play-off.

Článek

„Mužstvu musím za výkony v celé sezóně poděkovat. Hlavně jsme rádi, že jsme nemuseli hrát play-out,“ těšilo trenéra Jiřího Kučeru, že Litvínov nemusely tížit záchranářské starosti. „Pro nás byla účast v předkole úspěchem, tabulka byla během základní části strašně našlapaná,“ říkal v rozhovoru pro Sport.cz František Lukeš.

Spokojenost mohla panovat ještě větší, předkolo se Slavií přineslo zcela vyrovnaný hokej, o postupu rozhodovaly maličkosti. „Byli jsme zbytečně vylučovaní, slávisty jsme také snadno nechávali jezdit do přečíslení,“ mrzelo kapitána Roberta Reichela. „Stoprocentně rozhodovala naše nedisciplinovanost. Navíc jsme hráli i špatně dozadu. Slávisté nám pořád jezdili dva na jednoho. Dva hráči se tlačili do brány, propadávali nám i beci,“ přidával Lukeš.

Co ovšem Severočechy mrzí nejvíc, je prohraný čtvrtý zápas před vlastním publikem. Litvínov byl postupu blízko, stačila jen jediná výhra. „Tam jsme tu sérii podle mě ztratili. Zamrzí to,“ říkal tichým hlasem Lukeš. „Je fakt, že tímhle zápasem jsme si to prohráli,“ přikyvoval Kučera.

Odehráli perfektní zápasy

Ten si posteskl, že neměl k dispozici dostatečně široký kádr. Zejména co se defenzivy týče. Čtvrtý zápas musel po Kůrkově faulu vynechat Pilař, ten pátý pak vinou zápalu plic Kroupa. „Musíme se na to ale koukat i z druhé stránky, do sestavy se nám podařilo postupně zabudovat spoustu mladých hráčů,“ má radost Reichel.

„Škoda, že končíme, protože Slavia byla hratelná. Měli jsme ale smůlu,“ tvrdil Lukeš a přiznal, že s každým dalším zápasem nabírala série na hokejové kráse. „Před prvním zápasem jsme nevěděli, s čím na nás Slavia vyrukuje. Zbavovali jsme se puku, byli jsme nervózní. Od druhého zápasu se to ale změnilo, začali jsme si věřit. Odehráli jsme perfektní zápasy,“ zakončil Lukeš.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín