Hlavní obsah

Slovák Bartovič vede po předkole hokejové extraligy produktivitu i tabulku střelců

PRAHA

Slovenský útočník Milan Bartovič z Liberce vede po předkole play off hokejové extraligy kanadské bodování i tabulku střelců. Do čela se vyhoupl v nedělním pátém rozhodujícím zápase, když se na vysoké výhře 9:1 nad Českými Budějovicemi podílel čtyřmi góly, tedy nejvýraznějším střeleckým výkonem celé této sezóny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Bartovič z Liberce

Článek

Bartovič má na kontě ze čtyř zápasů sedm bodů a vstřelil šest branek. Jeden zápas vynechal kvůli disciplinárnímu trestu za šlápnutí na beka Martina Tůmu.

O druhé místo v produktivitě se se sedmi body za tři trefy a čtyři přihrávky dělí Bartovičův klubový spoluhráč Petr Nedvěd, Michal Vondrka ze Slavie a Robert Reichel z Litvínova, pro něhož už sezóna skončila. Stejný počet bodů za dva góly a pět přihrávek má na kontě také nejproduktivnější hráč základní části Roman Červenka ze Slavie.

Mezi střelci zaostává o dvě branky za Bartovičem další hráč Liberce Andrej Podkonický. Nejlepšími nahrávači jsou s pěti asistencemi spolu s Červenkou Pavel Kašpařík s Václavem Nedorostem a litvínovský obránce Ivan Švarný. Nejproduktivnějším obráncem je Petr Kadlec ze Slavie, který ve čtyřech duelech zaznamenal pět bodů za gól a čtyři přihrávky.

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má s pěti kladnými body další slávistický bek Tomáš Žižka, nejhorší je se sedmi zápornými body útočník Tomáš Vak z Českých Budějovic. Nejtrestanějšími hráči jsou s 39 minutami Jiří Vašíček ze Slavie a Ondřej Veselý z Českých Budějovic.

Mezi brankáři vévodí Pinc 

Mezi brankáři měl v brankově bohatém předkole, v němž padlo v deseti zápasech 74 gólů, z hodnocených nejlepší statistiky liberecký Marek Pinc s průměrem 3,37 obdrženého gólu na zápas a úspěšností zákroků 90,91 procenta.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice