Hlavní obsah

Čtvrtfinále Vítkovic se Spartou slibuje solidní náboj i díky trenérům

PRAHA/OSTRAVA

Alois Hadamczik údajně naposledy na střídačce Vítkovic, někdejší ikona ostravského hokeje Miloš Holaň zase na druhé straně jako trenér pražské Sparty. Navíc proti sobě Ostrava a Praha jako tradičně znepřátelené kmeny fanoušků všech sportovních klubů. Je jasné, že tahle série čtvrtfinále play-off hokejové extraligy bude mít silný náboj. Ostatně potvrdilo se to už před jejím startem.

Článek

Hadamczik si totiž neopomněl rýpnout do Sparty a připomenout nedávnou kauzu, kdy brankář Petr Přikryl vypomohl v prvoligovém Berouně. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby se tak nestalo po 26 zápasech v dresu Sparty. V hokejových řádech se přitom píše, že po odehrání takového počtu utkání v nejvyšší soutěži může hráč v dalším průběhu sezóny působit už pouze v jednom klubu a soutěži. Logicky tak Přikryl neměl v Berouně nastoupit a Hadamczik se domnívá, že zkušený gólman v současnosti obléká dres Sparty neoprávněně.

Při úterním startu čtvrtfinále ovšem Přikryl v brance Sparty chybět nebude, svatyni domácích Vítkovic bude hájit Jakub Štěpánek. Ten dostal přednost před Filipem Šindelářem, jenž v posledních zápasech zkladní části předváděl solidní výkony. Vedle obou brankářů má Hadamczik k dispozici kompletní kádr. „Nikdo nám neschází, v kabině je zdravá atmosféra a všichni se moc těší,“ hlásí vítkovický lodivod.

Pro Hadamczika jediný cíl: postup

Hadamczik deklaroval, že tato sezóna je pro něj ve Vítkovicích zřejmě poslední a proto chce s klubem dojít v play-off co nejdále. „Se Spartou je před námi jediný cíl a to postoupit. Hned od začátku chceme hrát zodpovědný hokej plný nasazení. Tvrdě se o vítězství popereme,“ slibuje. Hráči se připravují svědomitě, víme že soupeř je nesmírně silný a i zápasy v sezóně byly nesmírně vyrovnané,“ dodává kouč, pro nějž je série se Spartou pikantní v tom, že v holešovickém klubu kdysi působil.

Opačnou zkušenost má zase sparťanský asistent trenéra Miloš Holaň, který odehrál ve Vítkovicích několik sezón a v dresu klubu zažil jako obránce nejhvězdnější okamžiky své kariéry. „Osobně to beru velmi prestižně, protože jsem tam vyrůstal, odehrál tam spoustu sezón a trvale vlastně i žiju v Ostravě. Nicméně nyní jsem trenérem Sparty a budu dělat maximum pro to, abychom přes Vítkovice přešli. Cílem týmu je vyhrát alespoň jeden z úvodních duelů,“ prohlásil na klubovém webu Sparty.

Střetnutí v letošní sezóně byla velmi vyrovnaná - první dvě utkání se dohrála až po samostatných nájezdech, další dva zápasy skončily shodně 2:1. V play-off se Vítkovice a Sparta znovu utkávají po pěti letech, čtvrtfinále v sezóně 2004/05 vyhrál ostravský klub 4:1 na zápasy. V předchozích třech sériích (2003/04, 2001/02 a 2000/01) ale měla navrch zase Sparta. Památné bylo finále v ročníku 1992/93, po kterém Sparta vybojovala poslední federální titul. Tehdejší klání pamatují ze Sparty Jiří Vykoukal a David Výborný a také trenér Miloš Holaň, jenž před sedmnácti lety válel v obraně Vítkovic.

Reklama

Související témata: