Hlavní obsah

Třinec začal play-off výhrou v Pardubicích, Vítkovice obraly Spartu

Kvarteto z elitní osmičky odstartovalo v úterý čtvrtfinálové série ČP play-off hokejové O2 extraligy. Výhodu domácího prostředí nedokázali využít hokejisté Pardubic, kteří po prohře 1:3 ztratili v duelu s Třincem první bod. Ve Vítkovicích se naopak domácí radovali, pražskou Spartu totiž s přispěním tří branek Radima Hrušky porazili 4:1. Obě série pokračují na stejných stadiónech ve středu.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubický Rastislav Špirko před brankářem Třince Peterem Hamerlíkem.

Článek

Pardubice zakončily zápasovou bilanci s Třincem v dlouhodobé části v poměru 3:1, v průběhu první třetiny úvodního čtvrtfinálového duelu ale papírové předpoklady neplatily. Třinec byl lepším celkem a do kabin odcházel s dvoubrankovým náskokem, který zařídil ve 20. minutě dvěma trefami Kohn.

Před polovinou utkání vedli hosté už o tři góly, když puk propasíroval za brankovou čáru Balej. Domácí v prostřední části přidali na aktivitě, soupeře jednoznačně přestříleli, dočkali se ale jen jedné branky před koncem třetiny, kdy využil přesilovku Starý. I přes usilí pardubických hráčů vydržel hostům dvoubrankový náskok až do závěrečné sirény a Oceláři tak odvezou z východu Čech minimálně bod.

Hromadná rvačka v utkání Pardubice - Třinec (1:3) před brankou hostífoto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Vítkovice vedly od 15. minuty  

Dva rychlé góly padly také ve Vítkovicích, kde se ovšem radovali z vedení domácí. Sparta sice vstoupila do utkání náporem, který ale v branku přetavit nedokázala, a v 15. minutě naopak sama při oslabení inkasovala. Na gól Hrušky navíc jen o minutu později navázal Burger, který chytrým přesunem za brankou překvapil sparťanského brankáře Přikryla.

V prostřední části se diváci v ČEZ Aréně branky nedočkali a červené světlo se rozsvítilo až po deseti minutách třetí třetiny, kdy vykřesal naději hostů Ton. Dva rychlé zásahy hattrickem ovenčeného Hrušky ale byly jasnou odpovědí Vítkovic mířících za prvním bodem v sérii.

Zákrok sparťanského brankáře Petra Přikryla před Jiřím Burgerem z Vítkovicfoto: ČTK/Jaroslav Ožana

Kladno rozstřílelo a přeskočilo mistra

Jako na houpačce jsou ve skupině o udržení hokejisté Kladna. Středočeši v neděli prohráli na ledě Brna a znovu klesli na poslední příčku tabulky play-out, v úterý však jednoznačně porazili 5:1 Karlovy Vary a vyhoupli se o skóre před svého soupeře. Neúpěšný obhájce mistrovského titulu sice na kladenském ledě otevřel v 5. minutě skóre, domácí ale ještě do přestávky otočili dvěma zásahy a po polovině zápasu uštědřili soupeři tři rozhodující údery.

Na poslední příčku tak opět spadla Mladá Boleslav, která v úterý přvítala brněnskou Kometu. Moravský celek si v průběhu utkání vypracoval dvoubrankový náskok a vítězství nepustil ani po snížení Lehikoinena v polovině třetí třetiny. Kometa tak ve skupině o udržení ještě neprohrála a v tabulce již výrazně poodskočila svým soupeřům. Tři celky za ní naopak dělí jediný bod.

Čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy - 1. zápasy
Pardubice - Třinec 1:3on-line
Branky: 38. Starý - 20. Kohn, 20. Kohn, 26. Balej.
Vítkovice - Sparta 4:1on-line
Branka: 15. Hruška, 16. Burger, 53. Hruška, 54. Hruška - 50. Ton.
Play-out hokejové extraligy - 4. kolo
Kladno - Karlovy Vary 5:1on-line
Branky: 7. Patera, 19. Patera, 32. Bílek, 32. Stieler, 38. Eberle - 5. Pech.
Mladá Boleslav - Brno 2:3on-line
Branky: 16. Jindra, 49. Lehikoinen - 15. Divíšek, 22. Ovčačík, 35. Šindel.
Tabulka skupiny o udržení
1.Kometa Brno56187526135:15773
2.Kladno56184529144:16367
3.Karlovy Vary561731026141:16567
4.Mladá Boleslav561310726141:15766

Reklama

Související témata: