Hlavní obsah

Mladá Boleslav podlehla Brnu a znovu se propadla na poslední místo

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v úterním čtvrtém kole skupiny o udržení v extralize na domácím ledě s Kometou Brno 2:3 a propadli se na poslední příčku průběžné tabulky. Brňané naproti tomu uspěli i ve čtvrtém dílu záchranářských prací a míří za udržením mezi elitou - na prvním místě mají na Středočechy již sedmibodový náskok.

Článek

Domácí hned v úvodu nevyužili několik šancí. Nejprve v páté minutě po hrubce Mojžíše zůstal v mezikruží volný Král, ale jeho střelu vyrazil brankář Hovi betonem. Vzápětí se při přesilovce dostali k několika nebezpečným dorážkám Boháč, Macho a Fabuš, ale brněnský strážce branky zůstal nepokořený. I hosté hrozili v početní výhodě, krátce po polovině pálili od modré Houdek s Bičánkem.

První branky obou týmů nakonec také padly v nestandardním počtu hráčů na ledě. Nejprve se v 15. minutě prosadili hosté v oslabení, když přečíslení dvou na jednoho přesně zakončil Divíšek. Jen o necelou minutu později při další přesilovce Boleslavští vyrovnali. Z hranice levého kruhu napřáhl Jindra, Hovi měl zakrytý výhled a kotouč proletěl do branky.

Ve druhé třetině se v nastoleném trendu pokračovalo. Už po 42 vteřinách byl vyloučen domácí Frolo a Kometa zanedlouho přesilovku využila. Novákovu střelu od modré úspěšně tečoval Ovčačík. V polovině zápasu dostala Mladá Boleslav ideální šanci ke srovnání, ale minutu a čtyřicet vteřin trvající přesilovkou pět na tři pohrdla, a tak přišel ve 35. minutě trest. Při klasické početní převaze Brna se dostal puk mezi kruhy na hokejku Šindela, který přesnou střelou zvýšil na 3:1 pro Brno.

Kontaktní branku vstřelili domácí ve 49. minutě, jak jinak než v přesilovce. Lehikoinen měl na modré dostatek času k přípravě střely a jeho rána zamířila pod horní tyčku. Vzápětí nebezpečně tečoval před Hovim Sup, ale kotouč o pár centimetrů minul branku. V 52. minutě po průniku Žabky se zdálo, že puk vylétl z branky, ale domácí se radovali z vyrovnání předčasně. Sudí po konzultaci s videorozhodčím pouze rozpažil.

Minutu a 26 vteřin před koncem základní hrací doby byl vyloučen brněnský Dopita, domácí navíc odvolali z branky Schwarze, ale velký tlak jim vyrovnání nepřinesl.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Jindra (L. Pabiška, Král), 49. Lehikoinen (Macho) - 15. Divíšek (Hubáček, J. Novák), 22. Ovčačík (J. Novák, R. Procházka), 35. Šindel (Richter, Mojžíš). Rozhodčí: Zubzanda, Pešina - Kis, Prchal. Vyloučení: 9:12. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2720.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Duben, Jindra, Žabka, Lehikoinen, J. Kasík, Šterbák - Bahenský, T. Sýkora, Handlovský - L. Pabiška, Král, Sup - Fabuš, Macho, Boháč - Gajovský, Nouza, Vrbata. Trenéři: Tlačil a Šejba.
Kometa Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Zubíček, Kempný - Erat, Dopita, R. Dlouhý - R. Procházka, Divíšek, Hubáček - Šindel, Huml, Brabenec - Varaďa, Meidl, Ludvík. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

Související témata: