Hlavní obsah

Radim Hruška: Za hattrick proti Spartě jsem si o hruškovici neříkal

Celková dosavadní bilance Radima Hrušky v extraligovém play-off činila deset zápasů a dvě branky, během prvního duelu úterního čtvrtfinále se Spartou ale stihl nastřílet rovnou hattrick a zařídil Vítkovicím úspěšný start do vyřazovací části. Jako nejlepší hráč utkání navíc po zápase 25letý útočník obdržel láhev hruškovice, která vtipně korespondovala s jeho příjmením.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Vítkovic Viktor Ujčík (vlevo), Radim Hruška (uprostřed) a Petr Kuboš se radují z gólu.

Článek

Takhle vypadá forma vyladěná na play-off?

Dá se to tak říct. Ale je to pořád jenom jeden zápas, je potřeba vyhrát čtyři. Bylo by hezké, kdyby se to zopakovalo, ale hlavně když zítra dá góly zase někdo jiný a znovu vyhrajeme.

Hodně jste se na první zápas play-off těšil?

Před koncem základní části jsem byl asi měsíc zraněný, takže jsem si dostatečně odpočinul. Byl jsem na ten zápas hodně "hladový" a snad to bude v podobném duchu pokračovat.

Jak byste popsal vaše jednotlivé trefy?

Při tom prvním mi Burger krásně nahrál i když mi střela trochu sjela. Měl jsem totiž novou hokejku, protože při střídání předtím jsem jednu zlomil. V druhém případě jsem puk tečoval do gólmana a od něj se to odrazilo znovu ke mně a já měl jednoduchou práci trefit prázdnou bránu. A při třetím jsem si řekl, že zkusím gólmana překvapit zpoza brány. A povedlo se - pořádně si to tam nepohlídal.

Týmu sedly i speciální formace, pilovali jste je nějak zvlášť?

Je pravda, že během těch deseti nebo jedenácti volných dní jsme to hodně trénovali. Už v přípravném zápase s Třincem nám tam dva góly spadly. Musíme zaklepat, ať to tam dál padá i Spartě.

Několik dalších šancí jste promarnili a Sparta pak snížila, toho jste museli litovat?

Marek Kvapil tam byl sám před Přikrylem a pěkně ho "vymíchal", ale nezvedl to tak, jak si představoval a vzápětí jsme dostali gól. Ale jsme rádi, že nás to nesložilo a že jsme odpověděli třetím gólem z přesilovky. Myslím, že ten byl nakonec rozhodující.

Cena pro nejlepšího hráče byla hruškovice. Viděl jste ji už před zápasem, že by vás to o to víc motivovalo?

(smích) Ne ne, ani jsem si o ni neřekl. Ale vím, že se tady dostává jako cena pro nejlepšího hráče alkohol. Dal jsem ji masérům, takže je už určitě otevřená.

Čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy - 1. zápasy
Pardubice - Třinec 1:3on-line
Vítkovice - Sparta 4:1on-line

Reklama

Související témata: