Hlavní obsah

Rozhodčí ve Vítkovicích nechali hrát, i když Přikryl přišel o helmu. A Burger skóroval

OSTRAVA

Dvakrát přišel brankář Sparty Praha Petr Přikryl v zápase s Vítkovicemi o helmu, jednou dokonce těsně před druhým gólem domácích hokejistů. Ačkoliv byl prostovlasý gólman náhle zcela nechráněný, rozhodčí v klidu nechali útočníka Vítkovic Jiřího Burgera ať po objetí hostující branky zvýší na 2:0 pro Vítkovice. "Přišlo mi zvláštní, že sudí nepřerušili hru," divil se Přikryl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Sparty Petr Přikryl před Klimkem z Vítkovic

Článek

"Byl tam nahozený puk na mantinel a odrazilo se to před bránu. Rychle jsem se k němu přesunul, aby to někdo nemohl dorazit do prázdné branky a ve chvíli, kdy jsem se chtěl vrátit do brankoviště, tak jsem dostal kolenem do hlavy," popisoval Přikryl okamžik, při kterém přišel o helmu, ale rozhodčí se neobtěžovali hru přerušit.

"Já nejdřív myslel, že to byl jejich hráč, takže jsem očekával, že bude hra přerušena. Rozhodčí mi potom řekl, že to bylo jinak, že to byl David Výborný. Zřejmě ho na mě natlačili. Připadá mi ale zvláštní, že sudí nepřeruší hru ani v případě, kdy na mě natlačí našeho hráče. To by asi nemělo platit. Ale prostě to byl gól, teď už je to jedno," mávl rukou nad podivným rozhodnutím, kdy rozhodčí nechránili brankáře bez helmy. Co kdyby Burger místo zasunutí puku po ledě zvolil ránu švihem? To by Přikryl asi nedopadl dobře.

Přikryl ale zůstává v klidu, ví, že zápas si sparťané prohráli sami. "Přitom jsme nezačali vůbec špatně a kdyby se nám podařilo dát první gól, tak to mohlo vypadat jinak. Ale to je kdyby a to už teď neplatí. Měli bychom asi víc střílet a chodit víc před Štěpánka, ale kluci moc dobře vědí, co dělat. Po bitvě je každý generál. Jak já, tak celý tým se z toho zápasu poučíme a ve středu to bude zase jinak," slibuje.

"My jsme věděli, že to s Vítkovicemi nebude jednoduché, ale musíme se semknout. Myslím, že jsme zase tak špatně nehráli. Teď musíme rychle zapomenout. Budeme bojovat dál a chceme urvat ten další zápas. Je to sice 0:1, ale tahle série bude ještě dlouhá," varuje gólman Sparty.

Reklama

Související témata: