Hlavní obsah

Kohn převezl Haška dvakrát za minutu a nasměroval Třinec k prvnímu bodu

PARDUBICE

Po dvaceti letech si Dominik Hašek v úterý znovu zachytal extraligové play-off. Pardubice ale v prvním čtvrtfinálovém zápase roli favorita nezvládly. Doma se nechaly nachytat efektivním Třincem, který dvěma góly v průběhu dvacáté minuty nastartoval Ladislav Kohn.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Zklamaný pardubický brankář Dominik Hašek v úvodním čtvrtfinálovém duelu s Třincem.

Článek

„Neuhlídali jsme hráče na hraně brankoviště, a to rozhodlo,“ mrzelo pardubického kouče Václav Sýkoru. Poslední minuta první třetiny znamenala pro jeho tým pohromu. V čase 19:06 šoupnul Kohn Haškovi puk mezi betony po Bonkově pasu. O padesát vteřin později měl 35letý třinecký útočník dost času mezi kruhy, aby tečoval Hrabalovu přihrávku od modré.

„Radek mi to hodil přes dva hráče a pak tam přišla dorážka po vyhraném buly. Byly to celkem šťastný góly. Že je pustil právě Dominik, to neberu jako něco mimořádného,“ tvrdil dvojnásobný střelec.

Když Hašek odcházel o pauze do kabiny, měl v tu chvíli na kontě jen pět úspěšných zákroků. „Třinec přijel takticky perfektně připravený. Rozhodující ale byl až třetí gól. Balej objížděl branku, já měl puk pod betonem a on to tam i se mnou dorazil. Sudí nepískl, takže to byla moje chyba. Měl jsem nohu udržet u tyčky...“

Za stavu 1:3 v 50. minutě došlo přitom k obdobné situaci na opačné straně, jenže místo druhého gólu ve třinecké síti, se tentokrát pískalo sekání domácího Pineaulta. „To byl ten rozdíl, že sudí v téhle situaci zapískal,“ řekl Hašek.

Pokud nechtějí Pardubice odjet na Moravu s dvouzápasovým deficitem, musejí dnes zabrat. „Třinci vyhovuje, že se stylizuje do pozice outsidera. Ale víme, že má moc šikovné hráče – Kohna, Růžičku,“ uvědomoval si Hašek. V posledním kole základní části Východočeši Oceláře rozdrtili 6:1, jenže znovu se ukázalo, jak ošidné je play-off. „Dostávali jsme hodně gólů, ale to je minulost. Zamakali jsme hodně na obraně,“ varoval soupeře Kohn.

Čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy - 1. zápasy
Pardubice - Třinec 1:3on-line
Vítkovice - Sparta 4:1on-line

Reklama

Související témata: