Hlavní obsah

Návštěvní den ve sparťanském brankovišti využili vítkovičtí hned několikrát

OSTRAVA

Brankář hokejistů Sparty Petr Přikryl si musel v úterý připadat jako uctivý hostitel přátel z Ostravy. Borci z Vítkovic se před jeho brankovištěm totiž náhle zjevovali úplně osamocení tak často, jako by je zval na příjemný banket. "Je pravda, že asi pětkrát nebo šestkrát stáli sami před bránou a měli hodně prostoru," uznal Přikryl, jenž musel puk ze sítě lovit čtyřikrát a pokaždé po akci z bezprostřední blízkosti.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zákrok sparťanského brankáře Petra Přikryla před Jiřím Burgerem z Vítkovic

Článek

Ale několikrát se před hráči Vítkovic i vytáhl. Například když se před ním ve třetí třetině náhle zjevil úplně volný Kvapil. „Ten už měl tolik prostoru, že jsem nevěděl, co mám udělat,“ smál se Přikryl. „V takovou chvíli moc nepřemýšlíte, prostě jsem se snažil zavřít prostor dole a zvednout nohu, a vyšlo to. Jenže to už bylo stejně jedno, dostal jsem čtyři góly,“ dodal na adresu zlikvidované tutovky domácího hráče.

„Zkusil jsem kličku do forhendu, protože mi na druhou stranu dával hokejku. Zvedal jsem puk nahoru, jenže Přikryl si lehnul, nohu posunul ještě výš, než jsem čekal, a betonem to vyrazil,“ popisoval situaci ze svého pohledu Marek Kvapil. I jeho někdy zaskočilo, jak snadno se se spoluhráči dostával před branku. „Byli jsme z toho trochu překvapení. Nevím, čím to bylo, že nás sparťané tolik nepokrývali,“ divil se.

Hruška: Příště tolik prostoru mít nebudeme 

Na druhou stranu je třeba uznat, že důvodem řady šancí byla i důsledná aktivita vítkovických hráčů v tahu na branku. „Ze začátku jsme možná nastoupili trochu s respektem, ale jak jsme se rozkoukali, tak jsme začali hrát naši hru a bylo to znát. Naším cílem bylo co nejvíc se tlačit před bránu,“ tvrdil Kvapil.

„Střelbu v prostoru před brankou a dorážky ladíme na tréninku docela často, tak jsem rád, že se to povedlo zúročit v pravý čas,“ prohlásil i autor hattricku Radim Hruška. „Ale myslím si, že v dalším zápase už nám Sparta určitě tolik prostoru nedá. Oni si to všechno rozeberou na videu a druhý zápas bude zase o něco vyhrocenější,“ dodal hrdina úvodního duelu.

Čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy - 1. zápasy
Pardubice - Třinec 1:3on-line
Vítkovice - Sparta 4:1on-line

Reklama

Související témata: