Hlavní obsah

Slavisté si před čtvrtfinále věří. Zlín není o nic lepší než my, tvrdí

PRAHA

Podle papírových předpokladů by čtvrtfinálová série mezi Zlínem a Slavií měla mít jasného favorita. Vždyť Berani skončili po základní části druzí za suverénní Plzní, zatímco sešívaní se museli prokousávat přes předkolo, které je stálo mnoho fyzických sil. Růžičkův tým ovšem skepsi nepropadá. Úspěšně zvládnutá série s Litvínovem mu dodala na sebevědomí, další vzpruhou může být fakt, že Zlín v letošní sezóně pokaždé porazil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zlínský Tomáš Linhart se snaží překonat slávistického brankáře Roberta Slipčenka.

Článek

„Šance jsou úplně otevřené, Zlín můžeme udělat. Proč by ne?“ ptá se obránce Jiří Vašíček, který si ze série s Litvínovem odnesl dvacet stehů v obličeji. Čtyři vyhrané zápasy nad Ševci z letošní sezóny ale před startem čtvrtfinále nepřeceňuje. „Tohle je zrádné. Sice jsme je čtyřikrát porazili, favoritem i přesto zůstávají oni.“

„Na to, že jsme je čtyřikrát porazili, se nemůžeme ohlížet. Teď začíná úplně nová soutěž,“ přidává se útočník Jiří Doležal. „To je jenom statistika, na ni nesmíme spoléhat,“ souhlasí se svými spoluhráči Tomáš Kůrka.

To ovšem neznamená, že by se slávisté Zlína obávali. Naopak!.„I když skončili druzí, nejsou o nic lepší než my. Podle mě nejsou moc nadšení, že narazí zrovna na nás,“ myslí si Lukáš Havel, že Venerovi svěřenci si nezdary ze základní části budou dobře pamatovat. „Nebudu to odhadovat procentuálně, ale šance uspět je velká,“ doplňuje Doležal.

Slávisté sice absolvovali náročné předkolo s Litvínovem, které se protáhlo až na maximální počet pěti zápasů, po fyzické stránce prý ale budou na čtvrtfinále stoprocentně nachystáni. „Bylo toho dost, předkolo nám vzalo hodně sil. Ale během pauzy se stačíme dát dohromady, zregenerujeme a na Zlín vletíme čerství,“ tvrdí Doležal. „V tomhle problém nebude. Budou rozhodovat maličkosti. Hlavně gólmani a disciplína,“ tuší Kůrka.

Reklama

Související témata: