Hlavní obsah

Čtvrtfinálové série jsou vyrovnané. Pardubice i Sparta na druhý pokus uspěly

PRAHA

Na ledě Pardubic a Vítkovic pokračují ve středu čtvrtfinálové bitvy play-off druhými zápasy. Ostravané podruhé výhodu domácího prostředí proti Spartě nevyužili a po prohře 0:2 je stav série vyrovnaný 1:1. Pardubice musejí v druhém čtvrtfinálovém utkání napravovat úvodní selhání s Třincem. Sledujte oba duely v on-line reportážích na Sport.cz!

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jakub Langhammer ze Sparty čelí obrannému zákroku vítkovického Karla Pláška

Článek

Vítkovice nedokázaly navázat na úterní vítězství 4:1, nenašly cestu za záda sparťanského gólmana Petra Přikryla. Recept na hostujícího brankáře nenašel ani střelec úterního hattricku Radim Hruška.

Skvěle chytal i Přikrylův kolega v domácí brance Jakub Štěpánek, ten však v polovině zápasu nedosáhl na dorážku Jakuba Koreise, která se ukázala být rozhodující trefou utkání. Výsledek pečetil při power play Vítkovic střelou do prázdné branky Martin Ručinský a Sparta tak splnila svůj cíl odvézt si z Ostravy alespoň jedno vítězství.

Za stavu 1:1 se celá série stěhuje ke třetímu a čtvrtému zápasu do hlavního města.

Pardubičtí si spravili chuť po úterní prohře s Třincem, ve středu Oceláře přehráli a vyhráli 5:3. Postarali se o to Radován Somík a Jan Starý, autoři dvou branek. Pátou trefu domácích přidal Petr Sýkora. Pardubice tak na druhý pokus potvrdily, že se jim s Třincem daří, vždyť v  základní části zdolaly Oceláře hned třikrát a nastřílely jim vždy více než čtyři branky.

Ve čtvrtek začínají série mezi Plzní a Libercem, respektive Zlínem a Slavií.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice