Hlavní obsah

Hadamczik vyčinil Štefankovi, rozhodčím a pak i pracovníkům České televize

OSTRAVA

Jeho tým nedal ani gól a druhý zápas na domácím ledě se Spartou prohrál, proto bylo pochopitelné, že Alois Hadamczik nebude spokojený. Trenérovi a generálnímu manažerovi hokejistů Vítkovic v jedné osobě ale během středečního večera hnulo žlučí více věcí najednou. Nejprve pořádně vyčinil útočníkovi Štefankovi, pak se na lavičce několikrát rozčílil nad výkony rozhodčích a po zápase jej „dožraly“ dotazy reportéra České televize.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vítkovický kouč Alois Hadamczik

Článek

V polovině zápasu měla Sparta soustavnější tlak, který vyvrcholil vedoucím gólem Koreise. Trenér Vítkovic vzápětí na střídačce pořádně vyčinil Štefankovi, podle něj mohl před gólem Sparty u mantinelu zašlápnout puk a přerušit tak akci soupeře. Pak začali Hadamczika zlobit rozhodčí. Když byl v 37. minutě vyloučen Netík, obořil se na hlavní sudí, proč sparťanský forvard neobdržel dvojnásobný trest. A nervy šéf vítkovické střídačky neudržel ani po zápase.

Podle České televize, která vysílala ze zápasu přímý přenos, měl Hadamczik po druhé přestávce zajít za rozhodčími a hrubě jim vyčinit za jejich dosavadní výkon. Po zápase se jej na to také zeptal reportér ČT Daniel Šumbera. „Ale to je úplný nesmysl, já jsem v kabině rozhodčích vůbec nebyl. A to prohlašuji tady otevřeně před svědky,“ rozčílil se do té doby klidný Hadamczik a poukázal na redaktory Sport.cz a  Lidových novin, kteří byli rozhovoru s ČT přítomni.

„Takhle to dopadne - pro dobrotu na žebrotu,“ hořekoval Hadamczik. „Já už jsem šel k autu a chtěl jet domů, když jsem zjistil, že jsem si v kabině zapomněl tašku. Tak se pro ni vracím a cestou potkám vás, že chcete rozhovor. Ačkoliv jsem nemusel už nic říkat, protože všechno už padlo na tiskové konferenci, tak vám z dobré vůle odpovídám na otázky. A vy si začnete vymýšlet,“ pokračoval.

„Nechápu, že mě takhle obviňujete,“ kroutil hlavou Hadamczik a už chytal za kliku od vítkovické kabiny. Náhle se ale otočil a začal peskovat i televizního kameramana. „Proč mě pořád natáčíte? Já se tady teď normálně bavím s kamarádem, protože je z Ostravy, tak to snad netočte...Vypněte to,“ dirigoval televizního pracovníka. Uklidnil se až po vypnutí kamery, dál už se ovšem s novináři odmítl vybavovat.

Reklama

Související témata: