Hlavní obsah

Zlín vyprovodil šesti góly Slavii, plzeňský Vlasák hattrickem zničil Liberec

Do play-off hokejové extraligy vstoupily ve čtvrtek večer zbylí čtyři čtvrtfinalisté. V zápasech nedošlo k žádnému překvapení. Favorizované domácí celky neměly s kvalifikanty do play-off příliš starostí. Zlín výborně připravený trenérem Venerou přejel Slavii 6:1. Plzeň měla na Liberec recept hlavně v osobě kanonýra Tomáše Vlasáka, který se zaskvěl třemi góly. Nakonec slavila vítězství v poměru 4:0.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Plzeňský Tomáš Vlasák se raduje z branky do sítě Liberce ve čtvrtfinále play-off.

Článek

Slavia si v úvodu řekla o inkasování sama. Havel a Červenka odešli v průběhu sedmé minuty na trestnou lavici, dvojnásobnou převahu využil nejdřív Balaštík a klasickou přesilovku pět na čtyři o 56 sekund později Důras. Ještě do konce úvodního dějství rušného zápasu ale Endál po skrumáži před Sedláčkem snížil.

Michal Důras ze Zlína (vlevo) slaví se svými spoluhráči gól v utkání proti Slavii.foto: ČTK/Zdeněk Němec

Jenže nátlaková hra Zlína pokračovala i po přestávce. Skóre se brzy zase měnilo, až se zastavilo na půltuctu ve Slipčenkově kleci. Pražané byli na kolenou, kouč Růžička mohl na led klidně hodit ručník... Zápas se v závěrečné třetině už dohrával v poklidu. O výsledku bylo rozhodnuto, a tak nebylo divu, že mužstva šetřily síly na další vzájemné souboje.

Na Západě Čech vládli Vlasák a navrátilec Straka

V Plzni k obrovskému nadšení domácích diváků nastoupil poprvé od desátého ledna lídr mužstva Martin Straka, který nemohl hrát kvůli únavové zlomenině holenní kosti. Zápas začaly oba týmy spíš opatrně. První třetinu poznamenalo množství vyloučených a hokejové krásy diváci příliš neviděli. Vedení se ujali favorizovaní Západočeši v osmnácté minutě Vlasákem, který využil dvojnásobnou přesilovku.

Plzeňský Tomáš Vlasák se raduje se svým spoluhráčem Martinem Strakou z branky do sítě Liberce ve čtvrtfinále play-off.foto: Právo/Michaela Říhová

Ve druhé třetině se začala projevovat kvalita na straně domácích a Liberec se dostával do problémů. Jeho obrana neuhlídala střelce první branky, který ještě před polovinou zápasu završil hattrick. Poslední třetina přinesla jediné větší vzrušení, když finského brankáře Liberce Leinonena překonal i plzeňský hrdina Straka.

Obě série pokračují v pátek ve Zlíně i Plzni.

Play-off hokejové O2 extraligy:
Zlín - Slavia 6:1ON-LINE
Branky: 8. Balaštík, 9. Důras, 26. Köhler, 27. Leška, 32. Švrček, 40. Balaštík - 17. Endál
Plzeň - Liberec 4:0ON-LINE
Branky: 18., 26. a 27. Vlasák, 48. Straka.

Reklama