Hlavní obsah

Hruška sám před Přikrylem - zaskočeni byli oba, úspěch slavil gólman Sparty

Jirka G. NovákSport.cz

V prvním utkání čtvrtfinále si hokejisté Vítkovic jezdili před branku Sparty jako na dovolenou. Několikrát se objevili zcela nehlídaní před brankářem Přikrylem a také toho čtyřikrát gólově využili. Ve druhém zápase byla sice obrana Sparty obezřetnější, ale stejně se domácí zjevovali nečekaně u branky jako náhlé přízraky. Minimálně ve dvou případech stáli jen tváří v tvář brankáři, stejně jako v dalších případech ale neuspěli.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petr Přikryl byl ve druhém čtvrtfinálovém utkání neprůstřelný.

Článek

Hraje se 22. minuta zápasu, když se před brankou Sparty chopí puku slovenský obránce Matej Cunik a chystá se jej rozehrát na spoluhráče. Jenže mladý bek se nedívá na svou hokejku a naprosto školácky promáchne vedle puku, který zůstává stát na místě. Okamžitě se jej chopí číhající Hruška, před kterým už je pouze brankář Přikryl. Překonat jej ale nedokáže.

„Byl jsem překvapený, že mi to tam obránce takhle nechal. Byla to obrovská šance, škoda, že se mi to nepodařilo proměnit,“ sypal si popel na hlavu Radim Hruška, který v předchozím utkání pokořil sparťanského gólmana hned třikrát. „Zůstal jsem do poslední chvíle stát a toho se on asi lekl, protože jsme na sebe najednou oba dva čuměli a nikdo z nás nevěděl, co bude dělat,“ smál se po zápase Petr Přikryl při vzpomínce na důležitý okamžik zápasu, ze kterého vyšel jako vítěz.

„Protože jsem se nechtěl hnout, tak mi vystřelil mezi nohy. Udělal pro mě asi to nejjednodušší, co mohl, protože jsem si rychle kleknul a pokryl to,“ pokračoval brankář Sparty. „Ale nemyslím, že to byla pro mě ta nejsložitější situace v zápase. Kluci tentokrát dobře bránili, to v prvním zápase bylo mnohem víc ožehavých okamžiků,“ dodal Přikryl po své teprve druhé vychytané nule v kariéře.

Ani Štefanka nepochodil

Další velká příležitost Vítkovic nastala jen dvě minuty po šanci Hrušky. Domácí obránce Stehlík u zadního mantinelu sestřelil jednoho z pražských beků a odražený puk se dostal ke Štefankovi stojícímu mezi brankovištěm a pravým kruhem pro vhazování. Ani on ale Přikryla nepřekonal. „Nebylo tam vlastně kudy ten puk propasírovat,“ omlouval své zaváhání v rozhovoru pro Sport.cz hráč, jenž sám promarnil několik příležitostí.

Největší kritiku ale slovenský útočník sklidil poté, co selhal při obranné činnosti. V polovině zápasu Sparta sevřela domácí tým v obranném pásmu, oddechnout mu mohl právě Štefanka, kdyby u hrazení zašlápl kotouč a přerušil hru. Nestalo se a Koreis vzápětí vstřelil branku hostů.

„To byla velká taktická chyba,“ zlobil se po zápase trenér Vítkovic Alois Hadamczik, který po inkasovaném gólu Štefanku pořádně sepsul na střídačce.  „No bavili jsme se o tom, byla to chyba,“ zamumlal jen Juraj Štefanka, který už nechtěl nepříjemnou situaci rozebírat. „Škoda toho zápasu, mohli jsme v sérii vést už 2:0. Bohužel jsme nedokázali dát góly i když šancí jsme měli dost. Na Spartě to bude těžké, ale vyhrát se dá všude,“ zůstává optimistou před dalšími zápasy.

Reklama

Související témata: