Hlavní obsah

Porážka mrzí, ale i na Spartě se dá vyhrát, hlásí vítkovičtí

OSTRAVA

Výkon Sparty ve druhém čtvrtfinále play-off hokejisty Vítkovic trochu zaskočil, už to nebyl ten utahaný a mdlý tým z prvního souboje. Bojovníci s písmenem „S“ na prsou tentokrát mnohem více zaměstnávali domácí obranu i gólmana Štěpánka, jehož zasypali pětačtyřiceti střelami. Kapituloval sice jen jednou, ale i to nakonec hostům stačilo, aby si k odvetám do Prahy odvezli důležité vítězství.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický gólman Jakub Štěpánek v permanenci.

Článek

„Sparta hrála super, navíc jim perfektně zachytal brankář. Náš gólman chytal taky skvěle, takže to bylo jen o tom, komu se podaří dát první gól. Kdyby jsme proměnili nějaké šance, tak to mohlo vypadat úplně jinak,“ shrnul středeční dění na ledě obránce Vítkovic Michal Barinka. „Sparta hrála dobře, ale to nás neomlouvá. Myslím, že jsme to mohli zvládnout a vyhrát i druhý zápas,“ přidal se Jakub Štěpánek.

Aloise Hadamczika výkon soupeře nezaskočil. „Věděli jsme, že Sparta tentokrát víc zabere a půjde do toho s větším odhodláním. Chtěli jsme do toho v závěru více vlétnout, Hruška a Burger tam měli dobré příležitosti, ale proměňování šancí nám tentokrát celkově nevycházelo. Fanoušci mohou být nespokojeni s výsledkem, ale hráčům nelze nic vytknout. Velice dobře bojovali,“ obhajoval své svěřence trenér a generální manažer ostravského klubu.

Ten se během zápasu několikrát rozběsnil nad některými výroky rozhodčích, nejvíce  asi v 37. minutě, kdy se vehementně dožadoval dvojnásobného trestu pro Netíka. "Tak zkušení rozhodčí stojí přímo u toho a nezapískají, to mě přirozeně rozhodilo," komentoval daný okamžik. I tak hráli domácí šest přesilových her, ovšem bez úspěchu. "Musíme si říct, jak to vlastně hrát. Sparta totiž hraje i v oslabení hodně aktivně, na to musíme reagovat, a postavit si podle toho hráče," tvrdí Barinka.

Nyní jsou před Vítkovicemi dva zápasy v Praze. „Na Spartě to bude těžké, ale doufám, že i my předvedeme dobrý výkon a alespoň jednou tam vyhrajeme,“ přeje si Štěpánek. „Ty zápasy budou asi hodně podobné. Bude to hokej nahoru dolů a my se s tím musíme vypořádat. Budeme hrát hlavně ze zabezpečené obrany a pak chodit do protiútoků, určitě se nebudeme hrnout bezhlavě dopředu,“ nastínil vítkovické plány Barinka.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec