Hlavní obsah

Vondrka: Stalo se přesně, co jsme nechtěli. Zápas rozhodly přesilovkové góly

ZLÍN

Hokejisté Slavie Praha se ve čtvrtek ve Zlíně názorně přesvědčili o platnosti rčení, že zápasy play-off jsou něco zcela jiného než základní část soutěže. V ní dokázali Zlín ve všech čtyřech duelech porazit, tentokrát se ale svěřenci trenéra Zdeňka Venery představili ve zcela jiném světle a smrtící úder Pražanům zasadili prvními čtyřmi dokonale sehranými přesilovými hrami. Z nich vstřelili čtyři branky a zcela zlomili sebevědomí a odpor soupeře.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejista Slavie Vondrka před brankářem Zlína Sedláčkem

Článek

"Udělali jsme hodně faulů. I když jsme si říkali před zápasem, že nesmíme v tomto směru dát soupeři výhodu, neboť přesilovky hraje výborně. To se nám bohužel nepovedlo," konstatoval po utkání zklamaně útočník Slavie Michal Vondrka.

V základní části extraligy byl tento sedmadvacetiletý útočník po Romanu Červenkovi a Tomáši Kůrkovi třetím nejproduktivnějším hráčem Slavie. I když se do listiny střelců zapsal pouze devíti brankami, do popředí jej vyneslo 26 asistencí.

"Dostali jsme hned na začátku dva rychle góly. Sice jsme ještě do konce první třetiny dali kontaktní branku, jenže i další góly jsme inkasovali v oslabení. To určitě rozhodlo zápas," řekl Vondrka.

Síly nám neubívají

Před zahájením čtvrtfinále se zejména na zlínské straně dlouho rozebíralo, zda nebudou domácí hokejisté navzdory druhému místu v tabulce proti rozehrané Slavii handicapovaní dlouhou zápasovou přestávkou.

"To se dá těžko posoudit, zda byla výhoda, že měl Zlín dlouhé volno. Nebo na druhé straně, že my jsme byli rozehraní. Po prvním kole play-off jsme za dva dny volna nabrali síly. Šli jsme pouze krátce na led. Takže nám síly rozhodně neubývají," podotkl útočník Slavie

Podle Vondrky může mít druhý zápas zcela jiný průběh. "Řekli jsme si už před třetí třetinou, že se v ní připravíme už na zítřejší zápas. Myslím, že se nám to podařilo. Neinkasovali jsme branku, i když soupeř už nehrál naplno. Zítra chceme začít určitě lépe než dnes," nastínil Vondrka plány na druhé čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: