Hlavní obsah

Slavia vyhrála ve Zlíně 2:0, Plzeň sehrála vítězně i druhý domácí zápas

Jirka G. NovákSport.cz

Hokejisté Plzně zatím jako jediní ze čtvrtfinalistů play-off dokázali vyhrát oba své domácí zápasy, Liberec tentokrát porazili 4:1 a vedou 2:0 na zápasy. V další sérii tentokrát zaváhal Zlín, který na domácím ledě prohrál s pražskou Slavií 0:2, když ani jednou nedokázal překonat brankáře Roberta Slipčenka. Odvety se hrají v pondělí a v úterý v Liberci a v Praze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost slávistů.

Článek

V Plzni zněly během první třetiny nejprve odrazy od tyček. Dvakrát je v dresu Liberce rozezněli Nedorost a Ondřej, za domácí orazítkoval konstrukci Jiří Hanzlík. V 11. minutě ale střelu plzeňského obránce tečoval do branky Bomersback a za dalších 51 vteřin Vampola po parádní akci s Adamským zvýšil už na 2:0. Leinonena nahradil v brance Liberce Marek Pinc.

V 18. minutě se na domácí branku řítil Klimenta, Pöpperle puk za svá záda nepustil. Gólman Plzně kapituloval až v polovině zápasu, když domácí obraně ujela dvojice Klimenta, Jareš a prvně jmenovaný přesnou trefou snížil. Od 48. minuty ale domácí opět vedli o dvě branky, když Kovář potrestal špatnou rozehrávku Liberce a skóroval pod padajícího Pince. Na konečných 4:1 upravil v závěru ještě

Slavia se ve Zlíně dostala do vedení v sedmé minutě po teči Čermáka a už po dalších 44 vteřinách uštědřila domácím další ránu, když brankáře Sedláčka zaskočila střela Kůrky. Před koncem třetiny se ještě až před zlínskou branku proháčkoval Svoboda, ale přestřelil.

Ve druhé části byl aktivnější Zlín, jenže brankáře Slipčenka neprostřelili Důras ani Kubiš. Pečlivá defenzíva Slavie s úspěchem odolávala tlaku domácích i v následujících minutách a nedovolila jim skórovat ani v přesilové hře tři minuty před koncem.

Česká pojišťovna play-off O2 extraligy, čtvrtfinále:
Plzeň - Liberec 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)ON-LINE
Branky: 11. Bomersback, 12. Vampola, 48. Kovář, 60. Padělek - 28. Klimenta.
první zápas 4:0 , stav série 2:0
Zlín - Slavia Praha 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)ON-LINE
Branky: 7. Čermák, 8. Kůrka.
první zápas 6:1 , stav série 1:1
Play-out hokejové O2 extraligy:
Ml. Boleslav - Kladno 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)ON-LINE
Branky: 58. Jindra - 9. Patera, 21. Kalla.
Brno - Karlovy Vary 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)ON-LINE
Branky: 20. Richter, 33. Dopita - 47. Košťál.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama