Hlavní obsah

Třinec nestačil v prodloužení na Pardubice, Sparta porazila Vítkovice i doma

PRAHA

Hoekjisté Třince dokázali ve třetím zápase čtvrtfinále s Pardubicemi smazat dvoubrankovou ztrátu a vyrovnat v poslední minutě základní hrací doby, přesto nakonec první domácí zápas prohráli. V prodloužení rozhodl o výhře hostí Koukal. Ve druhé sérii navázala Sparta na středeční výhru z Ostravy a porazila Vítkovice i na domácím ledě, tentokrát 5:2. Pardubice a Sparta se v sériích ujali vedení 2:1 na zápasy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Robert Kousal z Pardubic a třinecký Tomáš Pospíšil

Článek

Pardubice začaly v Třinci výborně, v jedenácté minutě ujeli Pivko se Sýkorou a druhý jmenovaný otevřel skóre zápasu. Vyrovnáno bylo za šest minut, když Dominik Hašek podcenil střelu Kohna. Už po 40 vteřinách druhé části ale Pardubice opět vedly, když Hamerlíka v domácí brance prostřelil Havíř. A v 28. minutě už to bylo o dvě branky, když se podruhé prosadil Petr Sýkora.

Oceláři se ale nevzdali. V 34. minutě potrestal chybu pardubické obrany Peterek a za další dvě minuty Radek Bonk opět vyrovnal. Jenže Třinec si znovu nepohlídal začátek třetiny - Jan Kolář už po osmi vteřinách třetí části dostal hosty do vedení. Když už se zdálo, že další branka nepadne, dotlačil Bonk puk za Haškova záda 25 vteřin před koncem základní hrací doby. Z prodloužení však uběhly jen tři minuty, když o výhře pardubic rozhodl Petr Koukal.

Sparta byla důraznější

Sparta chtěla znovu stavět na výborné defenzivě ze druhého zápasu, ovšem pozadu nezůstávala ani v útoku. Od začátku zasypala Štěpánka střelami, ujala se až dorážka Výborného na začátku druhé třetiny. Vítkovice odpověděly po šesti minutách, kdy Treille přesně vložil hůl do prudké přihrávky Kvapila.

V polovině zápasu Sparta znovu vedla. Obránci Vítkovic zapomněli na Netíka, jenž si vyjel zpoza brány a skóroval pod padajícím Štěpánkem. Za další tři minuty tečoval ránu Vykoukala Martin Ručinský a přidal třetí gól a po něm Broš poslal Spartu už do tříbrankového vedení.

Ve třetí části brankář Sparty Petr Přikryl pořádně neviděl střelu Selingra, a Vítkovicím se podařilo snížit skóre. V závěru ještě hosté hráli přesilovku pět na tři, ovšem stejně jako v následující power play už další zásah nepřidali. Naopak do prázdné branky ještě skóroval Petr Ton.

Česká pojišťovna play-off, čtvrtfinále:
Třinec - Pardubice 4:5 v prodl. (1:1, 2:2, 1:1 - 0:1)ON-LINE
Branky: 36. a 60. Bonk, 17. Kohn, 34. Peterek - 11. a 28. Sýkora, 21. Havíř, 41. J. Kolář, 63. Koukal.
SÉRIE: 1:2.
Sparta Praha - Vítkovice 5:2 (0:0, 4:1, 1:1)ON-LINE
Branky: 22. Výborný, 30. Netík, 33. Ručinský, 38. Broš, 59. Ton - 28. Treille, 46. Selingr.
SÉRIE: 2:1.

Reklama