Hlavní obsah

Zlín proti Slavii podle Köhlera zbytečně prospal začátek utkání

ZLÍN

Studenou sprchu zažili po dnešní prohře 0:2 se Slavií na domácím ledě zlínští hokejisté. I když se nechtěli nechat ukolébat čtvrtečním vysokým vítězstvím 6:1 a hráči se navzájem varovali před silou pražského týmu, zopakovat excelentní výkon po 24 hodinách se stejným soupeřem nedokázali.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínský Bedřich Köhler padá po souboji s Darcy Campbellem ze Slavie

Článek

"Říkali jsme si v kabině stokrát, že se nesmíme nechat zatlačit soupeřem do defenzivy. Stejně jsme to nedokázali. Už během tlaku Slavie za bezbrankového stavu jsme si říkali, pojďme, nechrápejme. A dopadlo to tak, jak jsme nechtěli," posteskl si po utkání křídelní hráč prvního útoku Zlína Bedřich Köhler.

O porážce podle něj rozhodl rychlý dvoubrankový náskok Slavie. "Každému týmu, který vede, se hraje dobře. Slavia hrála velmi chytře," uznal Köhler kvality protivníka.

Hokejisté Slavie se hned po zápase nechali slyšet, že v obou nadcházejících zápasech v Praze budou chtít využít domácího prostředí k vítězství. "To mohou chtít. My jsme také chtěli dvě vítězství, a máme jen jedno," mávl Köhler rukou nad plány soupeře.

Obávaný zlínský útočník si myslí, že Zlín svou taktiku nezmění. "Bude to z naší strany stejné. Nemůžeme zaspat na začátku. Musíme hrát tak jako ve čtvrtek. Nebo dnes v posledních dvou třetinách, kdy jsme lépe bruslili a byli aktivnější. Z toho plynuly fauly Slavie," řekl.

"Jak už jsme prohrávali, tak byla v našem výkonu křeč. Nedařilo se nám oproti čtvrtku, kdy nám napadalo do branky soupeře takřka všechno, co jsme vystřelili na branku," tvrdil Köhler.

Reklama

Související témata: