Hlavní obsah

Koukal v prodloužení zajistil druhé vítězství Pardubic

TŘINEC

Koukalův gól po 152 vteřinách prodloužení rozhodl o tom, že pardubičtí hokejisté jsou o krok blíž postupu než Třinec, neboť vyhráli třetí utkání čtvrtfinálové série extraligového play off na ledě soupeře 5:4. Domácí Oceláři sice během sobotního zápasu smazali dvoubrankové manko a nezlomily je ani góly obdržené v úvodních vteřinách druhé a třetí třetiny, přesto odešli z ledu poraženi.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubický Petr Sýkora překonává brankáře Třince Petera Hamerlíka

Článek

Třinec byl před zápasem v trochu lepší pozici, neboť si z Pardubic přivezl jednu vytouženou výhru a na svém ledě se chystal udeřit. Jeho počáteční tlak umocnilo Koukalovo vyloučení za sekání hned při prvním střídání, Hašek ale pochytal všechny střely, včetně rány obránce Semana. Zápas nabral dobré tempo, obě mužstva hrála hodně důrazně v osobních soubojích a 4385 diváky zaplněná Werk Arena se bavila hokejem.

Šok ale domácí fanoušci prožili v 11. minutě, kdy na trestné lavici seděl obránce východočeského klubu Nakládal a v oslabení upláchli Pivko se Sýkorou, který po spoluhráčově přistrčení puku pohotově překonal Hamerlíka v třinecké brance.

Zaskočení Oceláři vypadli z rytmu, nedokázali už ani tak důsledně napadat, přesto se v 17. minutě dočkali vyrovnání. Kohn už potřetí v sérii přelstil Haška. Brankáře při té střele zřejmě zmátl clonící Bonk, jenž však vysokou holí ze vzduchu puk nezasáhl, což si sudí ověřili u videa.

Dokonce se mohl bleskově povést obrat skóre, proti Květoňovi ale nejstarší extraligový hráč předvedl úžasný akrobatický zákrok, při němž by mu 45 let nikdo nehádal. Už po čtyřiceti vteřinách druhé části pak ale přišel další pardubický úder. Kolář přihrál Havířovi a jeho střela zápěstím skončila v domácí síti.

S Třincem mohlo být vzápětí ještě hůř, Kočího ránu zastavila až tyčka.Na druhé straně Hašek předvedl ukázkový zásah lapačkou proti Bonkově akci, domácím však scházel lepší pohyb i přesnost akcí, navíc dělali fauly a uklidňující pro Pardubice byla Sýkorova gólová rána v přesilovce při Zíbově trestu ve 28. minutě.

Vypadalo to, že Pardubice si dokáží hlídat náskok, jenže stačila jedna hrubka v obranném pásmu při jejich přesilovce. Květoň získal puk a z jeho pohotové přihrávky těžil Peterek. Kapitánův gól vrátil Oceláře do zápas a potom uběhlo pouze 12 sekund z trestu Cetkovského, když se domácí Bonk dostal před brankou k dorážce a vyrovnal na 3:3.

Z pouhých šesti střel na branku v druhé části tak Třinec vytěžil dva góly. Jenže ani vstup do třetí třetiny se  domácí vůbec nepovedl. Uběhlo pouhých osm sekund hry, když Koukal přihrávkou zpoza branky našel volného Koláře a hosté už zase vedli. To byl těžký zásah do psychiky Ocelářů, na jejichž hokejky se postupem času vkrádala nervozita.

Až v posledních pěti minutách se domácí dostali k výraznějšímu tlaku, Hašek ale reflexivně zasáhl proti Semanovi a Peterkově střele zase scházela razance. Sto vteřin před koncem sáhl Třinec k power play, při níž Pineault netrefil puštěnou branku a pak se po ostrém ataku Polanského málem pustil do rvačky Hašek. Za protesty dostal vedle menšího trestu i osobní desetiminutový, určitě víc ho ale naštvalo, že 25 vteřin před koncem kapituloval, neboť po Balejově ráně od modré se k odraženému puku dostal Bonk a zblízka ho protlačil do sítě, čímž se postaral o explozi nadšení v hledišti.

Prodloužení se ale hrálo jen tři minuty, než se do rozevřené domácí obrany vřítil tandem Kolář, Koukal a rozhodl o vítězství Pardubic. Čtvrtý duel série se hraje v neděli od 18.10 h znovu v třinecké Werk Areně a živě ho vysílá ČT 4. Na Sport.cz bude tradičně připravena podrobná on-line reportáž.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
Oceláři Třinec - Eaton Pardubice 4:5 v prodl. (1:1, 2:2, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Kohn (Růžička), 34. Peterek (D. Květoň), 36. Bonk (Kohn, Růžička), 60. Bonk (Balej, Cartelli) - 11. P. Sýkora (Pivko), 21. Havíř (Kolář I), 28. P. Sýkora (Pineault, Cetkovský), 41. Kolář I (Koukal), 63. Koukal (Kolář I). Rozhodčí: Šindler, Hradil - Kalivoda, Grochol. Vyloučení: 9:8, navíc Květoň - Hašek 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 4385.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Cartelli, Seman, Malec, Vosátko, Platil, Lojek - Růžička, Bonk, Kohn - D. Květoň, Peterek, Martynek - Balej, Polanský, Tomas - Pospíšil, V. Polák, Kanko. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Pardubice: Hašek - Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, Mackenzie - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Špirko, Somík - P. Sýkora, Zohorna, Pivko - Rákos, Kousal, Cetkovský. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: