Hlavní obsah

Koukal si přestal vyčítat prohrané vhazování až po vítězné brance

TŘINEC

Než pardubický útočník Petr Koukal rozhodl třetí čtvrtfinálovou bitvu s hokejisty Třince, měl na sebe velký vztek, že prohraným vhazováním při domácí power play nabídl vyrovnání 25 sekund před koncem základní doby. V prodloužení mu ale náladu spravila radost z vítězné branky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z vítězství v Třinci

Článek

„Třinec špatně vystřídal, tím se nám nabídlo přečíslení. Honza Kolář sice sjel do tandemu, naštěstí mi ten puk prostrčil dobře a já už se ho jen snažil trefit směr brána,“ popisoval Petr Koukal rozhodující trefu ze 63. minuty a přiznával, že přestávka před nastavením pro něj osobně byla utrpěním. „Hodně jsem si nadával za to, že jsem tam čistě prohrál buly v obraném pásmu. Kluci mi říkali, ať to hodím za hlavu. Snažil jsem se tu situaci vytěsnit, ale povedlo se mi to vlastně až tím vítězným gólem.“

Koukal byl přesvědčen, že už za stavu 3:1 měli Pardubičtí sobotní zápas vést k vítězné tečce. „Třinec viditelně znervózněl, měli jsme se víc stáhnout, jenže velkými chybami jsme je dostali na koně. Takže vítězná tečka zápasu je pro nás úlevou a vlastně jsme tím smazali v sérii tu ztrátu z domácího prvního zápasu. Chtěli jsme to v Třinci za každou cenu urvat,“ tvrdil Koukal. „Já bych to ale neviděl tak, že jsme jako něco splatili. K postupu je potřeba vyhrát čtyřikrát a je jedno, jestli doma nebo venku. Teď jsme o krok před Třincem a budeme se snažit dál jít za svým,“ říkal autor dvou gólů Petr Sýkora.

„Vyrovnání na 4:4 těsně před koncem třetí třetiny mužstvem trochu zatřáslo, všechny nás mrzelo, že jsme lacino nechali Třinec opakovaně dotáhnout skóre. Cením si ale velké vůle a psychické odolnosti mužstva, i když se nám moc nelíbí velký počet obdržených gólů. Musíme ale vzít v potaz velkou ofenzivní sílu Třince a těšit se, že jsme nakonec dokázali vyhrát,“ uvažoval pardubický kouč Václav Sýkora.

Příliš mnoho pardubických přečíslení

Třinecké mužstvo mrzelo, že několikrát dotáhlo stav zápasu. „Bohužel jsme doplatili na pár zbytečných chyb. Pardubická taktika je postavená na tom, že budou hrát na rychlý protiútok a my jim to umožnili. Jakmile se soupeři nabídne taková šanci, on ji prostě využije,“ litoval útočník Ocelářů Radek Bonk, jenž se dvakrát zapsal mezi střelce. „Věděli jsme, že koncovka bude o jednom, třeba náhodném gólu a bohužel jsem ho nedali. Těch pardubických přečíslení tam bylo až moc,“ dodal třinecký trenér Břetislav Kopřiva.

Reklama

Související témata: