Hlavní obsah

Ještě to není tragédie. Ale prohrát i v neděli? To už by bylo nepříjemné, ví Štěpánek

PRAHA

Po prvním zápase čtvrtfinálové série byli hokejisté Vítkovic nahoře. Spartu před vlastním publikem přehráli, uštědřili jí lekci z produktivity a ujali se vedení. Jenže po sobotním třetím duelu je vše jinak. Pražané přidali na obrátkách, svého soka dvakrát zdolali, navíc pokaždé zaslouženě. Ostravané se na každý svůj gól zbytečně nadřou, vše nezachrání ani spolehlivý brankář Štěpánek. „Musíme se z toho oklepat. Všichni věříme, že v neděli vyhrajeme,“ říká reprezentační gólman.

Článek

Sparťané se poučili z nevydařeného prvního duelu a v dalších dvou kláních zaskočili Vítkovice zbraněmi, které na ně jejich soupeř použil v úvodu série. Tedy pozornou hrou v obraně, dobře sehranými přesilovkami a efektivitou v zakončení. „Nevím, jestli se to dá říct přesně takhle, ale přesilovky nám na Spartě bohužel nešly. „Navíc i v oslabení jsme dvakrát inkasovali. Sparta pokračovala v trendu, který nastolila ve druhém zápase. Hodně střílí, chodí do branky,“ uznal Jakub Štěpánek.

Přitom v úvodní třetině sobotního utkání měly Vítkovice více ze hry. Svého soka přehrávaly, jenže v koncovce byly znovu jaloví. Na začátku druhé třetiny navíc smolně inkasovaly, když Výborný za vydatné Štěpánkovy asistence dotlačil puk za brankovou čáru. „Předtím jsem chytil dvě velké šance Sparty a najednou dostanu takhle smolný gól. Chtěl jsem si to přikrýt lapačkou, místo toho jsem si jí puk vrazil mezi nohy. Pak jsem se jen modlil, aby neskončil v brance. Bohužel se tak ale stalo. Ani sparťané podle mě nevěděli, jak se tam ten puk dostal. Smůla,“ hořce se usmál třiadvacetiletý brankář.

„Byl to první gól a Spartě pomohl. Nastartoval ji,“ věděl Štěpánek, který prý ovšem nešťastný gól ihned hodil za hlavu. „Nepřemýšlel jsem nad tím, šel jsem dál.“ Ve zbytku utkání sice svůj tým ještě několikrát podržel, konečné prohře 2:5 ale zabránit nedokázal. „Šlo na mě hodně střel, takže z gólmanského hlediska to bylo ideální. Bohužel jsme ale prohráli, takže celkový dojem není dobrý,“ přiznal.

Sparta je hladovější. Nedokážu si vysvětlit, proč

„Sparta byla hladovější a aktivnější. Nedokážu si vysvětlit, proč tomu tak bylo,“ mrzel Štěpánka neoslnivý výkon spoluhráčů v poli. „Snahu jim ale upřít nemůžu, rozhodně to jen tak neodklouzali,“ dodával gólman, jenž ví, že do čtvrtého duelu, který je na programu hned v neděli, se toho příliš změnit nedá. „Teď už nic nevymyslíme. Musíme si hlavně odpočinout a do dalšího zápasu jít z čistou hlavou,“ má jasno.

„Nemůžeme přemýšlet nad tím, kolik to je. Prohráváme 1:2, ještě to není taková tragédie,“ nedělá si Štěpánek z nepříznivého vývoje série těžkou hlavu. „Každý zápas začíná za stavu 0:0 a dá se vyhrát. Nevidím důvod, proč bychom nemohli v neděli vyhrát my,“ snaží se zůstat optimistický. Zároveň si ale dobře uvědomuje, že pokud by se to nepovedlo, dostaly by se Vítkovice do nesmírně obtížné pozice. „V neděli to sice nebude zápas o všechno, ale prohrávat už 1:3 v sérii by nebylo nic příjemného.“

Reklama

Související témata: