Hlavní obsah

Vítkovice zasadily Spartě šach-mat za čtyři minuty a srovnaly sérii

PRAHA

Hokejisté Vítkovic se dokázali oklepat ze sobotní prohry na Spartě a o den později svému soupeři porážku oplatili, když triumfovali 4:1. Rozhodující fází duelu byl úvod druhé třetiny, kdy Hadamczikův tým nasázel Pražanům tři branky během čtyř minut. Po čtyřech zápasech je tak stav série srovnaný, páté pokračování je na programu ve středu v Ostravě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Vítkovic oslavují branku

Článek

Na konci čtvrté minuty se protáhl až před Přikryla Burger, zakončil však těsně mimo. Po hříchu se na dlouhou dobu jednalo o jedinou nebezpečnou situaci před oběma brankami. Až v jedenácté minutě prolomil opatrnou hru Ujčík, jehož střela z otočky jen těsně minula pravou tyč.

Ještě v téže minutě se ale Vítkovice gólu dočkaly. Domácí obrana úplně zapomněla na Hrušku, který zcela sám před brankou zamířil pod horní tyčku a přestože si Přikryl na puk lapačkou sáhl, gólu zabránit nedokázal. Hosty vedoucí gól uklidnil a nadále byli nebezpečnějším mužstvem. Sparta se ke slovu dostala až v závěru první části, Netíkova dorážka z bezprostřední blízkosti se otřela o horní tyč.

Vstup do druhé třetiny vyšel Vítkovickým parádně. Už po dvaadvaceti vteřinách ujížděli hosté dva na jednoho, odpovědnost vzal na sebe Klimek a střelou na vyrážečku zvyšoval na 2:0. Za dalších sedmačtyřicet sekund napřáhl při přesilovce na modré Kvapil a Přikryl musel lovit puk ze sítě potřetí.

Sparťanská lavička zareagovala na katastrofický úvod oddechovým časem, změna se ale nedostavila. Ba naopak. Při hře ve čtyřech vyslal další dělovku od modré Barinka a poslal svůj tým už do čtyřbrankového vedení. Ve 32. minutě byla hostující střídačka kvůli pomalému střídání potrestána dvouminutovým trestem a Langhammer šikovnou tečí snížil na 1:4.

Sparta se ve třetí části hnala do útoku, hosté ale, vědomi si svého náskoku, pozorně bránili modrou čáru a svého soupeře před Štěpánka nepouštěli. Výjimkou byla jen Netíkova střela nad ledem ze 47. minuty, kterou ale Štěpánek pohotovým rozklekem vyrazil mimo. V 51. minutě ujela do přečíslení trojice Vítkovických, bránící beky ukázkově vyšachovala, zakončující Sičák pak ale trefil po bekhendové kličce místo odkryté klece jen pravou tyč.

Hosty to ale mrzet nemuselo, tříbrankový náskok si pohlídali až do konce a v sérii srovnali na 2:2 na zápasy. Pátý zápas se hraje ve středu v Ostravě.

<tbody><tr><td>Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 4. zápas: </td></tr><tr class="invert"><td>Sparta Praha - Vítkovice Steel 1:4 (0:1, 1:3, 0:0) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 32. Langhammer (Ručinský, Netík) - 11. R. Hruška (Barinka), 21. Klimek (Burger, Barinka), 22. Kvapil (Vrána, Sičák), 25. Barinka (Štefanka, Stehlík). Rozhodčí: Hribik, Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 10 968. </td></tr><tr><td><strong>Sparta Praha:</strong> Přikryl - Macholda, Jan Hanzlík, Vykoukal, Gulaši, Vojta, Philipp, Cunik - Ton, D. Výborný, Podlešák - Kafka, Broš, Hromas - Netík, Langhammer, Ručinský - Látal, Hrdel, Koreis. Trenéři: Volek a Holaň. </td></tr><tr><td><strong>Vítkovice:</strong> Štěpánek - Jurečka, Barinka, Rehák, Stehlík, Sičák, Trnka - Klimek, Burger, Plášek - Kvapil, Vrána, Treille - Ujčík, Štefanka, Krenželok - Szturc, R. Hruška, Selingr. Trenéři: Hadamczik a Konečný. </td></tr><tr class="invert"><td><strong>STAV SÉRIE:</strong> 2:2.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice