Hlavní obsah

Karlovy Vary prohrály doma s Mladou Boleslavi a jsou poslední

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů prohráli v šestém kole skupiny o udržení v extralize doma s Mladou Boleslaví 2:3 po samostatných nájezdech a klesli na dno tabulky o skóre za svého dnešního soka. V rozstřelu rozhodl o pádu mistra na poslední místo Tomáš Sýkora. Kapitán Mladé Boleslavi Richard Král díky jedné asistenci zaznamenal svůj jubilejní 900. bod v nejvyšší soutěži. V 928 utkáních stihl 367 tref a 533 asistencí.

Článek

První se v šanci ocitl v 37. vteřině domácí Melenovský, následně Pech prokličkoval až před Schwarze, ale ten byl pozorný. Na druhé straně se před Mensatorem po váhavém rozehrání domácí obrany ocitl Král, ale branku minul.

V páté minutě po hrubé chybě karlovarské obrany mohl skóre otevřít hostující Bahenský, ale na zakončení nenašel dost klidu. Ústřední postavou úvodního dějství byl Schwarz, který několika bravurními zákroky při šancích Hřebejka, Melenovského a Hluchého udržel čistý štít.

Hned na začátku prostředního dějství unikali dva boleslavští útočníci na Mensatora, Nouza se ke střelbě nedostal jen kvůli nedovolenému zákroku Hřebejka. Při přesilové hře Středočechů ale ujeli Pech s Melenovským, střelu Melenovského Schwarz pouze vyrazil před sebe a Pech otevřel skóre.

Po vstřelené brance domácí ožili. V 26. minutě je však zchladil hostující Handlovský, který z nenápadné střely z otočky vytěžil vyrovnávací branku. Hosté ožili a domácí obránci hasili své chyby na poslední chvíli.

Bruslařský klub se však přece jen dočkal. V 29. minutě po přihrávce Krále zůstal zcela sám u pravé Mensatorovy tyčky Pabiška, který našel skulinu mezi tyčí a pravým ramenem domácího gólmana. V 31. minutě bylo opět vyrovnáno: Západočeši využili přesilovou hru čtyři na tři a bombou od modré čáry prostřelil Schwarze Čutta.

Tabulka skupiny o udržení:
1. Kometa Brno58197527138:16176
2. Kladno58204529149:16573
3. Mladá Boleslav581311727145:16168
4. Karlovy Vary581731127144:17068

Třetí třetina do 46. minuty probíhala bez většího vzruchu. Pak ale ujel Král a po faulu na něj bylo nařízení trestné střílení. Toho se ujal Vrbata, ale Mensator levým betonem jeho střelu vytlačil mimo tyče. Ve zbytku základní hrací doby se hra vyznačovala opatrností z obou stran se snahou neudělat osudovou chybu.

V prodloužení obdrželi Mladoboleslavští dvakrát trest na pět minut a do konce utkání za údery do oblasti hlavy po zákrocích Frola a Macha. Křeč domácích se projevila v této fázi zápasu v plné nahotě, protože hráli 153 vteřin přesilovku a posledních 24 sekund dokonce v pěti proti třem, ale po dobu této výhody nebyli schopni ani vystřelit na branku.

Zápas tak dospěl do samostatných nájezdů. Hostům zajistili důležitý druhý bod Sýkora a Nouza, naopak domácí Košťál s Němcem byli neúspěšní.

6. kolo skupiny o udržení v hokejové extralize:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Pech (Melenovský), 31. Čutta (Melenovský) - 26. Handlovský (T. Sýkora), 29. L. Pabiška (Král, Lehikoinen), rozh. nájezd T. Sýkora. Rozhodčí: Homola, Jebavý - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:10, navíc Schwarz 10 min., Macho a Frolo (všichni Ml. Boleslav) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2449.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Nosek, Čutta, Dobroň, Loginov, Mucha, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Dej, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Pech, Košťál - Balázs, Čachotský, Kuběna. Trenéři: Paleček, Baďouček, Řezníček a Kněžický.
Mladá Boleslav: Schwarz - Duben, Frolo, Žabka, Jindra, Lehikoinen, J. Kasík, Jiruš - Boháš, T. Sýkora, Nouza - L. Pabiška, Král, Sup - Fabuš, Macho, Bahenský - Handlovský, Vrbata, Gajovský - Kubeš. Trenéři: Tlačil a Šejba.

Reklama

Související témata: