Hlavní obsah

Hokejisté Kladna zdolali i Brno a vyhráli šestý ze sedmi zápasů

KLADNO

Hokejisté Kladna zdolali v šestém kole skupiny o udržení v extralize Kometu Brno 3:1 a naplno bodovali v šestém z posledních sedmi zápasů. Svěřenci trenéra Otakara Vejvody tak unikli týmům z chvostu tabulky Mladé Boleslavi a Karlovým Varům na pět bodů. Kometa sice poprvé ve skupině play out prohrála, ale na barážovou pozici má šest kol před koncem náskok osmi bodů.

Článek

Hosté začali aktivně, jenže do první velké šance se dostal ve čtvrté minutě kladenský Eberle, který ale minul. Na druhé straně vyzkoušel Cikánka Hubáček. V sedmé minutě při Komově vyloučení neměl přesnou mušku po Paterově přihrávce ani Kaberle.

Do dobré pozice se dostal vzápětí v oslabení také brněnský Divišek, ale rovněž minul branku. Kladno se pak ubránilo při Frolíkově trestu a vytvořilo si několik slibných příležitostí, ale Kalla, Bělohlav ani Toman na Hoviho nevyzráli.

V druhé třetině nejdříve vyřešil Melka přečíslení dvou na jednoho s Gengelem sám střelou, ale finský gólman Komety se nenechal překvapit. V 26. minutě už ale otevřel skóre při Mojžíšově trestu střelou z pravého kruhu Libor Procházka.

Po faulech Varadi a Humla se naskytla Kladnu na 85 vteřin přesilovka pěti proti třem, kterou sice po 35 vteřinách přerušil nedovolený zákrok Eberleho, přesto domácí zvýšili. Při hře čtyř proti třem se trefil po Mrázkově přihrávce přesně k pravé tyči Hoviho branky Kalla.

Tabulka skupiny o udržení:
1. Brno58197527138:16176
2. Kladno58204529149:16573
3. Ml. Boleslav581311727145:16168
4. Karlovy Vary581731127144:17068

V 34. minutě mohl ještě navýšit náskok v přečíslení Melka. Kometa se snažila reagovat, ale Divíšek ani Huml recept na Cikánka nenašli. Na úvod závěrečného dějství se sice Kladno ubránilo po vyloučení Mrázka ještě z konce druhé třetiny, ale v 43. minutě už snížil exkladenský Huml, jehož střela pomalu doklouzala za Cikánkova záda.

Brno si pak vytvořilo tlak, ale domácí odolali a v 51. minutě definitivně rozhodl Valský. Náskok už Středočeši bez větších potíží uhájili a mohli jej i zvýšit. Hráli ještě 81 vteřin přesilovku pět na tři, v závěru těsně minul prázdnou branku při power play hostů Kalla a Patera v další šanci trefil brankáře Hoviho, který se vrátil mezi tyče.

6. kolo skupiny o udržení v hokejové extralize:
HC Geus Okna Kladno - HC Kometa Brno 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. L. Procházka (Bělohlav), 31. Kalla (J. Mrázek, Toman), 51. Valský (Kalla) - 43. Huml. Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 3208.
Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Mrázek, L. Procházka, Šmach - Diviš, Patera, Eberle - Valský, Kalla, Bílek - Frolík, Bělohlav, Kuchler - M. Procházka, Melka, Gengel. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.
Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Koma, Zubíček - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Varaďa, Divíšek, Hubáček - Šindel, Huml, Brabenec - R. Procházka, Meidl, Ludvík. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

Související témata: