Hlavní obsah

Pardubice trestaly chyby Třince a sahají po postupu

TŘINEC

Pardubice vyhrály dvakrát po sobě na ledě soupeře, což letos v play off ještě nikdo nedokázal. Odměnou jim je vedení v sérii s Třincem 3:1 na zápasy, které mohou doma už ve středu proměnit v postup do semifinále. „Chtěli jsme v Třinci za každou cenu urvat nějaké vítězství a tím i odčinit ztrátu z domácího prvního zápasu. Povedlo se ještě něco víc, ten poslední krok ale bude ještě hodně těžký,“ mínil útočník Jan Kolář, jenž měl prsty už v sedmi gólech série (2+5).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z vítězství v Třinci

Článek

„Když se nám to povedlo v sobotu vydřít, nechtěli jsme být staženi a pasivně bránit. Dařilo se hrát jednoduše, forčekovat a když tam napadaly góly, byli jsme už poučeni předchozím zápasem, abychom zbytečnými chybami už neposadili Třinec na koně,“ řekl autor vítězné nedělní branky Tomáš Zohorna.

Třinečtí litovali velkého množství chyb. „Nepovedlo se dodržet taktické pokyny, měli jsme velký problém s pardubickým pokrýváním hráčů už ve středním pásmu,“ přiznal kapitán Jan Peterek. Pardubická taktika byla postavená na brejcích, my jim je sami nabízeli, těch přečíslení tam bylo až moc,“ dodal domácí trenér Břetislav Kopřiva.

„Jestli jsem po sobotním zápase připustil, že se mi zatím nelíbí velký počet obdržených gólů, tak za tu nedělní nulu jsem hodně rád. Ukázali jsme v Třinci velkou vůli i psychickou odolnost,“ přiznal pardubický kouč Václav Sýkora. Předzvěstí docela jasného průběhu nedělního zápasu se vlastně stal vítězný gól Petra Koukala v sobotním nastavení.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články