Hlavní obsah

Nejpovedenější zápas kariéry, jásal vítkovický Barinka po triumfu na Spartě

Necelých čtyřiadvacet hodin měli hokejisté Vítkovic na to, aby se oklepali a poučili ze sobotní porážky na Spartě. Svěřencům Aloise Hadamczika se to povedlo dokonale, o den později svého soupeře jednoznačně přehráli a srovnali sérii na 2:2 na zápasy. Velký podíl na tom měl i obránce Michal Barinka, který se podepsal pod tři ze čtyř branek svého týmu - jednu vstřelil sám, na další dvě přihrál.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Vítkovic oslavují branku na Spartě

Článek

Zažil jste někdy podobně úspěšný večer?

Musím říct, že za mojí kariéru to byl nejpovedenější zápas. Ale tohle není důležité. Hlavní je, že se tým zvedá. Musíme v tom dál pokračovat.

Klíčovým momentem byl úvod druhé třetiny, kdy jste během čtyř minut Spartě nasázeli tři branky, čímž jste její odpor otupili. Souhlasíte?

Je to tak. A taky úvod zápasu, kdy nás Sparta tlačila, Kuba Štěpánek ale, jako v celé sérii, předvedl několik perfektních zákroků, což nám pomohlo.

Jak si vysvětlujete, že jste se po matném sobotním výkonu dokázali během necelých čtyřiadvaceti hodin tak zvednout?

Řekli jsme si, že musíme změnit úplně všechno. Hlavně začít bruslit a přidat na důrazu. A skutečně jsme hráli úplně jinak než v sobotu. Nechtěli jsme vyčkávat, naopak jsme se hrnuli do branky. Už jsme zjistili, co na Spartu přibližně hrát.

Uvědomovali jste si, že v případě třetí prohry byste se dostali do nesmírně složité situace?

V tom případě už by to bylo hodně těžké. Ale věděli jsme, že ještě není nic ztraceného. I v případě prohry bychom museli jít dál. Máme ponaučení z loňské sezóny a víme, že se hraje až do posledního zápasu. (Vítkovice tehdy vedly ve čtvrtfinále nad Slavií 3:1 na zápasy, přesto nakonec vypadly - pozn. aut.)

V sérii zatím platí, že tým, který se dostane do vedení, nakonec vyhraje. Je úvodní trefa velkým uklidněním?

Zatím to tak vypadá. Ale doufám, že se to nestane pravidlem, kdybychom náhodou v dalších zápasech museli dotahovat skóre.

Po čtyřech zápasech se tak série stěhuje zpátky do Ostravy za nerozhodného stavu a je jasné, že hned tak neskončí...

Vypadá to na hodně dlouhou štaci. Ale myslím, že máme víc sil než Sparta a budeme se to snažit ukončit co nejdřív.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec