Hlavní obsah

Je to fantazie, pochvaloval si Libor Procházka kladenskou formu

KLADNO

Hokejisté Kladna pokračují v úspěšném tažení, které je v boji o únik baráži katapultovalo ze dna tabulky o pět bodů před Mladou Boleslav a Karlovy Vary. Vejvodův tým přitom ztrácel kolo před koncem základní části na předposlední pozici už sedm bodů!

Foto: Petr Horník, Právo

Obránce hokejistů Kladna Libor Procházka

Článek

V dalších sedmi zápasech ale Kladno přišlo o pouhé tři body za porážku v Brně, kde navíc byli Středočeši výrazně aktivnější. V neděli  Kometě v šestém kole skupiny o udržení prohru oplatili a první trefou v sezoně se na tom podílel i obránce Libor Procházka.

"Je to fantazie. Myslím si, že ani největší optimisté nevěřili v takový bodový zisk," svěřoval se Procházka. "Ale zůstáváme na zemi. Zdaleka nejsme z nejhoršího venku," uvědomuje si pětatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Lillehammeru z roku 1999, že se situace může ve zbývajících šesti zápasech skupiny o udržení otočit.

"Druhá polovina play out bude stejně tak náročná a možná ještě náročnější. Může rozhodovat každý bod. Všichni doufáme, že vydrží Lukáši Cikánkovi skvělá forma. Jeho výkony táhnou celý tým," doplnil Procházka. I proti Brnu podle něj měl kladenský gólman velký podíl na vítězství. "Jako každý zápas v play out jsme zpočátku byli trošku laxní v obraně, ale Lukáš nás zachránil."

Procházka posílil Kladno, kde vstoupil do velkého hokeje a působil v jeho dresu s přestávkami ve Švédsku i v letech 2005 až 2008, až v lednu. Po skončení smlouvy ve Spartě byl bez angažmá, měl pak i zdravotní potíže a nakonec se dohodl na spolupráci s Kladnem. V základní části stihl jen pět utkání, a jelikož v pátek v Mladé Boleslavi chyběl z rodinných důvodů, trefil se ve svém desátém utkání v ročníku.

Procházka v 26. minutě otevřel skóre při vyloučení Tomáše Mojžíše, kdy prostřelil gólmana Sasu Hoviho. "Radek Bělohlav mi to narazil, střela to nebyla až tak povedená, ale naštěstí měl Hovi zakrytý výhled a puk propadl do branky," popsal svůj gól.

Kladno přidalo v druhé třetině ještě další gól v přesilovce, což byl klíč k důležitým bodům. "Jsme rádi, že nám to tam v play out v přesilovkách padá. Něco máme sice nacvičené, ale stejně je to spíše improvizace," dodal Procházka.

Reklama

Související témata: