Hlavní obsah

Lajdáctví, naivita, hloupost, zlobili se na sebe sparťané po prohře s Vítkovicemi

PRAHA

Tvrdé vystřízlivění pocítili v nedělním čtvrtém klání čtvrtfinálové série s Vítkovicemi hokejisté Sparty. Po sobotním triumfu, kdy svého soka přehráli, se ujali vedení a byli na koni. Jenže o den později si oba týmy role vyměnily a Ostravané jednoznačně dominovali. A sparťany mrzí, že soupeři k výhře vydatně dopomohli svou lehkovážností a lajdáckým výkonem.

Článek

„V kabině jsme si říkali, že si nesmíme myslet, že nám to půjde samo,“ tvrdil přitom po prohraném zápase zkušený obránce Jiří Vykoukal, že se Sparta snažila držet nohama na zemi. Jenže herní obraz tomu neodpovídal. „Naší naivitou, bezkrevností a chybami jsme Vítkovicím pomohli k výhře,“ pokračoval Vykoukal.

V úvodu zápasu sice ještě Pražané dokázali svého soka zatlačit do obranného pásma, po první přestávce už ale na ledě dominovali hosté. Za nemalého přispění Sparty. Ilustračním příkladem byla druhá branka, kdy Hruška zůstal před brankářem Přikrylem zcela nekrytý. „Hrušku jsme nechali před brankou trestuhodně asi pět sekund samotného. Mohl si tam dělat, co chtěl. To je nezodpovědnost hráčů,“ láteřil asistent trenéra Miloš Holaň.

Rozhodovat bude hlava

Vykoukala přistup týmu pořádně zklamal. „Byli jsme naivní. Dostali jsme druhý gól a bylo po nás. To nejde! Při větší koncentraci, zarputilosti a aktivitě by se podobné věci nemohly stát,“ tvrdil. „Vítkovice byly celý zápas lepší. My jsme udělali stejnou chybu jako Vítkovice nebo Zlín ve druhém domácím zápase. To my jsme se zbytečně rozčilovali, dělali chyby v obraně, nechávali soupeře volného před bránou. Nahráli jsme jim prakticky na všechny góly. Byla to naše hloupost. Takhle k tomu nemůžeme přistoupit,“ dodával zvýšeným hlasem.

Trenéři se sice nepříznivý vývoj duelu snažili všelijak změnit, ovoce se ale nedostavovalo. „Zkoušeli jsme točit se sestavou, bylo ale těžké se z toho vzpamatovat. Totálně jsme propadli,“ mrzelo Holaně. Série se tak za nerozhodného stavu stěhuje do Ostravy, šance obou týmů jsou otevřené. „Bude rozhodovat, kdo se na zápas lépe připraví v hlavě,“ je si jistý Vykoukal. „Tady už nikdo nic nenatrénuje. Rychlejší a silnější najednou nebudete,“ uzavírá.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec