Hlavní obsah

Slavia porazila Zlín až po nájezdech a ujala se vedení v sérii

PRAHA

Až samostatné nájezdy musely rozhodnout o výsledku třetího čtvrtfinále extraligy mezi hokejisty Slavie Praha a Zlínem. Radoval se nakonec domácí tým, jediným úspěšným střelcem byl totiž obránce Vladimír Roth. Slavia se po výhře 4:3 ujala vedení v sérii 2:1 na zápasy, čtvrté utkání se hraje v úterý opět v Praze.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Slavie Tomáš Svoboda se snaží překonat brankáře Zlína Jakuba Sedláček ve třetím utkání čtvrtfinále play-off.

Článek
Fotogalerie

Zlín začal zápas lépe a po 43 vteřinách dokonce dostal puk do domácí branky, stalo se tak ovšam až po odpískání. Ve čtvrté minutě ještě Záhorovský trefil břevno, ale v šesté minutě už se hosté branky dočkali. Brankář Slipčenko stihl v oslabení první střelecké pokusy Zlína vyrazit, ale na dorážku Köhlera už nestačil.

Slavia odpověděla rovněž v přesilové hře. Od deváté minuty měla výhodu pěti proti třem a po kombinaci Červenky s Kůrkou bylo vyrovnáno. Stejná dvojice měla vzápětí další příležitost, tentokrát akci zlikvidoval Sedláček. Úspěšnější byl i proti osamocenému Červenkovi v patnácté minutě. Na druhé straně zase Balaštík v přesilovce tečoval střelu Lešky těsně mimo.

Zatímco první třetinu rozhodly přesilovky, ve druhé hráči stříleli góly i při vlastním oslabení. Odstartovala to Slavia, když při vyloučení Čermáka ujela dvojice Holec, Doležal a druhý jmenovaný nedal Sedláčkovi šanci. Za další tři minuty už domácí vedli o dvě branky, když Růžička skóroval před brankou z otočky.

Začalo se hrát podle slávistických not, navíc hráli Pražané od 32. minuty další přesilovou hru. Jenže puk vybojoval Leška, posunul jej na Balaštíka a ten si sám před brankou Slipčenka náležitě vychutnal. Dvě minuty před druhou sirénou navíc trestuhodně ztratil u mantinelu puk Kůrka a po trase Leška-Köhler-Balaštík bylo srovnáno.

Slavia nezvládla v prodloužení přesilovku pět na tři

Ve třetí části se střídaly šance na obou stranách. Slipčenko nejprve vychytal Švrčka, zlínský Sedláček zase uspěl proti Vondrkovi. Zápas tak musel do prodloužení. Hned v jeho úvodu se nechal za podražení vyloučit Leška a hned po něm Bořuta odpálil v tísni puk přes mantinel a byl potrestán za zdržování hry. Slavia ale ani dvojnásobnou převahu využít nedokázala.

V samostatných nájezdech dlouho kralovali oba brankáři, prvních šest exekutorů postupně vyhořelo. Poté se k nájezdu rozjel domácí obránce Vladimír Roth a překonal Sedláčka blafákem do bekhendu. Hostující Leška naopak i při druhém nájezdu selhal.

Česká pojišťovna play-off hokejové extraligy - čtvrtfinále:
Slavia Praha - PSG Zlín 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Kůrka (Červenka, Kadlec), 24. Doležal (Holec), 27. Růžička (Čermák), rozh. nájezd Roth - 6. Köhler (Balaštík), 34. Balaštík (Leška), 38. Balaštík (Köhler). Rozhodčí: Fraňo, Hribík - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 6897.
Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, Jebavý, Sloboda - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, V. Růžička ml., Clarke - T. Svoboda, Holec, Doležal - Sklenář, Endál, Jelínek - M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Zlín: Sedláček - Linhart, Lučka, Švrček, Řezníček, Míka, Bořuta, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Záhorovský - Kubiš, Vlach, Sivák - Mokrejš, Balán, Rachůnek - F. Čech. Trenéři: Venera, Vlach st. a Hrazdíra.
Stav série: 2:1. Předchozí zápasy: Zlín - Slavia 6:1, Zlín - Slavia 0:2.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec