Hlavní obsah

Liberec doma s Plzní nezaváhal, za Slavii rozhodl proti Zlínu v nájezdech Roth

PRAHA

Favorité v pondělních zápasech čtvrtfinále play-off hokejové extraligy neuspěli v duelech s papírovými outsidery. Zatímco zápas Liberec - Plzeň skončil 4:2, druhý souboj Slavia - Zlín se musel za stavu 3:3 prodlužovat, ale ani nastavený čas rozhodnutí nepřinesl. O vítězi rozhodly samostatné nájezdy a jediným úspěšným exekutorem byl slávista Vladimír Roth.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězná radost hokejistů Slavie ve třetím utkání čtvrtfinále play-off se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Podobně jako v minulých letech dostali liberečtí diváci bílá trička a ručníky. „Bílé peklo" představující sílu, kterou fanoušci umějí své mužstvo povzdudit, zafungovalo tentokrát na Západočechy. Trvalo pouhých dvanáct sekund, než došlo ke kuriózní situaci, kdy byl potrestán za zdržování plzeňský gólman Tomáš Pöpperle. Trest za něj odseděl Jan Kovář, ale skóre se stejně jako při dalších vyloučeních neměnilo.

Po přestávce začala liberecká víra v bílou barvu opravdu účinkovat. Skóre otevřel Daniel Špaček, jehož zakrátko napodobil Petr Nedvěd. Vítěz základní části se dlouho nemohl prosadit,  povedlo se to až Tomáši Vlasákovi z přesilovky. Proti zvratu byl ale Andrej Podkonický a opět zvýšil na rozdíl dvou branek pro Severočechy. Očekávaný plzeňský tlak v závěru ovoce nepřinesl. Radovali se opět domácí, když se šťastným střelcem stal Martin Rýgl.

Nejlepší mušku měl v nájezdech obránce

V zápase Slavie se Zlínem se diváci dočkali gólů už v první části hry. Vedení se ujali po pěti minutách favorizovaní hosté zásluhou Bedřicha Köhlera, ale červenobílí za čtyři minuty srovnali. Na konci osvědčené spolupráce s Romanem Červenkou figuroval Tomáš Kůrka.

Ve druhé části Pražanům pomohlo ke vstřelení gólu paradoxně oslabení. V době, kdy seděl na trestné lavici Miloslav Čermák, skóroval nehlídaný Jiří Doležal. Netrvalo dlouho a prosadil se Vladimír Růžička mladší, který po druhé v rozpětí tří minut donutil Jakuba Sedláčka lovit puk ze své sítě. Jenže Zlín to nerozložilo. Jaroslav Balaštík nejdřív snížil na kontaktní rozdíl a do konce třetiny i vyrovnal.

V poslední dvacetiminutovce se oba týmy snažily strhnout vítězství na svou stranu, ale brankáři vychytali vyhlášené střelce na obou stranách. Ke slovu přišlo prodloužení, a když ani v něm nepadlo rozhodnutí, střílely se penalty.Ve čtvrté sérii se jako jediný ze všech prosadil domácí bek Vladimír Roth a zajistil Slavii vítězství.

Česká pojišťovna play-off hokejové extraligy - čtvrtfinále, 3. zápasy
Liberec - Plzeň 4:2on-line
Branka: 23. Špaček, 25. Nedvěd, 38. Podkonický, 53. Rýgl - 36. Vlasák, 59. Adamský. Stav série: 1:2, předchozí zápasy 0:4, 1:4.
Slavia Praha - Zlín 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 10. Kůrka, 24. Doležal, 27. Růžička, rozh. nájezd Roth - 6. Köhler, 34. Balaštík, 38. Balaštík. Stav série: 2:1, přechozí zápasy 1:6, 2:0.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz , s.r.o.

Reklama