Hlavní obsah

Liberec zdolal Plzeň a snížil stav série

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v pondělním třetím čtvrtfinálovém utkání extraligy Plzeň 4:2 a snížili stav série na 1:2. Rozhodla druhá třetina, v které dostali Bílé Tygry do dvoubrankového vedení Daniel Špaček s Petrem Nedvědem a na snížení Tomáše Vlasáka rychle zareagoval Andrej Podkonický. Čtvrtý zápas série na čtyři vítězné duely se hraje v úterý od 18:10 opět v Liberci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Petr Nedvěd (vlevo) oslavuje s Martinem Čakajíkem vstřelenou branku ve třetím čtvrtfinále play-off proti Plzni.

Článek

Domácí hráli hned po dvanácti vteřinách přesilovou hru, když gólman Pöpperle vyhodil puk do hlediště, ale Plzeň odolala. Po přesilovce zůstal Liberec aktivní, před branku se prodral Matějovský a ve čtvrté minutě trefil Víšek horní tyčku. Pöpperleho vyzkoušel vzápětí i Bartovič. Další nápor měli Bílí Tygři při Bomersbackově trestu, ale ani při něm se bezbrankové skóre neměnilo.

Severočeši se zase ubránili při vyloučení Podkonického. V 13. minutě se dostal do dobré pozice bývalý plzeňský útočník v libereckém dresu Matějovský, ale Pöpperle odolal. Při vyloučení Hunkese nepropálil tvrdou ránou Pince Straka a liberecký gólman vykopl v 19. minutě i střelu Adamského po brejku.

V druhém dějství šel hned po třech vteřinách pykat za vysokou hůl Kovář, hosté se v oslabení ubránili, ale ve 23. minutě už Liberec vedl. Po Hunkesově střele úspěšně dorážel Špaček. Vzápětí dostal trest Nedvěd, Liberec se ubránil a kapitán Bílých Tygrů po návratu na led ujel do sóla a zvýšil na 2:0. Snížit mohl ve 28. minutě při hře čtyř proti čtyřem tečí Tvrdík. Na druhé straně se dral do šance Bartovič, ale byl faulován Dreslerem. Puk sice skončil v brance, Liberec se však dožadoval videa marně.

V polovině utkání unikal po návratu z trestné lavici Straka, připravil ještě lepší střeleckou pozici pro Vlasáka, ale ten minul. V 32. minutě měl další možnost domácích Nedorost, jehož fauloval Malena a v přesilovce netrefil odkrytou branku Čakajík. Plzeň v 36. minutě přesilovku využila, když se trefil do levého horního roku od modré čáry Vlasák. Za dvě minuty ale z pravého kruhu zamířil přesně Podkonický a domácí vedli opět o dva góly.

Plzeň pak zvýšila důraz před Pincem, z čehož vyplynuly dvě drobné potyčky. V závěrečné třetině liberecký gólman držel svůj tým. V 45. minutě se uvolnil Vlasák, ale Pinc si s jeho pokusem poradil. Vzápětí při Výtiskově vyloučení vyřešil dva nebezpečné závary. Situaci při prvním si ještě sudí ověřili u videa. V 51. minutě zneškodnil Pinc lapačkou i Hanzlíkovu střelu a za dvě minuty definitivně rozhodl v přesilovce Rýgl, který měl po Nedvědově přihrávce čas si Pöpperleho vychutnat. Výsledek ještě zkorigoval 67 sekund před koncem Adamský. V power play gólman Pinc těsně minul prázdnou branku hostů.

Bílí Tygři Liberec - Plzeň 1929 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 23. Špaček (Hunkes), 26. Nedvěd (Bartovič, Čakajík), 38. Podkonický (Klimenta, Holub), 53. Rýgl (Nedvěd, Nedorost) - 36. Vlasák (Jan Kovář), 59. Adamský (Modrý, Jan Kovář). Rozhodčí: Hodek, Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:1. Diváci: 6952. Stav série: 1:2.
Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Čakajík, Jareš, Rýgl, Derner, Holub - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Bartovič, Kašpařík, Podkonický - Ondřej, Blatný, Matějovský - Špaček, Dušek, Víšek - Kica. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Plzeň: Pöpperle - Chvátal, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Dresler, Malena, J. Jeřábek - Bomersback, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, Jan Kovář, Tvrdík - Stránský, I. Padělek, Dvořák - M. Heřman. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: