Hlavní obsah

Balaštík vymazal na Slavii dvoubrankovou ztrátu, obrat Zlína se ale nekonal

PRAHA

V pořádně rychlém tempu se hrálo třetí hokejové čtvrtfinále mezi Slavií a Zlínem a divák se měl v pondělí neustále na co dívat. Nejprve oba týmy skórovaly z přesilovek, pak Slavia odskočila na rozdíl dvou branek, aby vzápětí o náskok zásluhou Balaštíka zase přišla. Zlín byl v dalším průběhu lepším týmem na ledě, jenže další gólový zásah už předvést nedokázal a nakonec podlehl po samostatných nájezdech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Gólman Slavie Robert Slipčenko maří šanci Jaroslava Balaštíka ze Zlína.

Článek

Po sedmi minutách druhé třetiny vstřelila Slavia dva góly, jeden dokonce při vlastním oslabení,  a zdálo se, že zasadila Zlínu rozhodující rány. Jenže hosté odpověděli stejnou mincí. Při menším počtu hráčů na ledě nejprve Balaštík snížil a za další čtyři minuty následovala další chyba domácích. Kůrku připravil u mantinelu o puk Leška, posunul jej na Köhlera, jehož střelu ještě brankář Slipčenko vyrazil, ale Balaštík z dorážky vyrovnal.

„To beru na sebe, měl jsem vyhodit puk do třetiny. Jenže jsem to nedostal ven, zlínští se dostali do přečíslení, a povedlo se jim zakončit,“ vrátil se k nepříjemnému momentu zápasu útočník Slavie Tomáš Kůrka. „Za stavu 3:1 jsme začali hrát dost naivně a umožnili jsme soupeři vyrovnat,“ zlobil se po zápase i asistent pražského týmu Jiří Čelanský.

Balaštík: Musíme to hodit za hlavu

„To vyrovnání nám hodně vlilo krev do žil, měli jsme pak pár dobrých střídání,“ přitakal na dálku zlínský Jaroslav Balaštík. „Ve třetí třetině jsme měli velký tlak, zápas měl slušné tempo a lítalo to kolem branky docela často. Ale nepovedlo se nám to otočit. Je to škoda, ale nedá se nic dělat, musíme to hodit za hlavu, v úterý je nový zápas,“ dodal dvoubrankový střelec.

Balaštík mohl být hrdinou zápasu, vedle dvou vstřelených branek ještě u třetí asistoval. Jenže při závěrečných nájezdech už se kanonýr Zlína prosadit nedokázal. „Měl jsem předem připravené, co budu dělat a to asi byla ta chyba. Teď vím, že to chtělo spíše zaimprovizovat,“ tvrdil po zápase.

Kůrka: Můj nájezd? Napůl kopyto

Ve stejném duchu litoval své neproměněné šance i Kůrka. „Rozhodl jsem se udělat věc, kterou jsem dělat neměl, bohužel v takových situacích nedokážu zachovat chladnou hlavu... Většinou si předem zvolím, co udělám a daří se mi. Ale jakmile začnu přemýšlet a pořád volím mezi nejlepším řešením, tak z toho nakonec vzejde napůl něco a napůl něco jiného, a nakonec z toho vlastně není nic. Takové napůl kopyto...,“ komentoval svůj nájezd.

Zlín je nyní v horší pozici, protože prohrává 1:2 na zápasy, stále má ale možnost splnit cíl, s kterým do Prahy přijel. "Pořád je to otevřené. Dokud nepadneme čtyřikrát, tak žijeme. Slavia vyhrála jeden zápas u nás, my teď potřebujeme vyhrát jeden zápas tady," nastínil Balaštík plány "Beranů" před čtvrtým úterním duelem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice