Hlavní obsah

Navrátilce Vlacha ještě trochu brzdí obava o rameno

Jirka G. NovákSport.cz

Téměř dva měsíce byl bez hokeje útočník Zlína Roman Vlach. Na konci ledna mu v rekordní řežbě se Spartou Hrdel vykloubil rameno a mladý forvard musel na operaci. Po několikatýdenní rehabilitaci se Vlach odhodlal k návratu na led a naskočil do třetího čtvrtfinále play-off s pražskou Slavií. Úplně spokojený ovšem nebyl a to nejen vinou porážky v O2 Areně.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínští hráči Pavel Kubiš (vpředu) a Roman Vlach

Článek

"I když jsem trénoval a snažil se na to co nejlépe připravit, tak zápas je zase něco úplně jiného a bylo vidět, že to ještě není úplně ideální. Rameno není ještě stoprocentní. Ale je to spíš v hlavě, je tam trochu takový blok," přiznal po pondělním zápase Roman Vlach, že si ještě naplno netroufá do ostrých soubojů u mantinelu.

Přesto se jim dvacetiletý centr třetího útoku párkrát nevyhnul. "Pár nárazů tam bylo, ale v tu chvíli člověk ani nemyslí na nějakou bolest. Nebylo to tak strašné, že by se to nedalo vydržet. Myslím, že ve druhém zápase už to bude zase o něco lepší."

Že po dlouhé pauze nastoupí do prvního pražského utkání, se rozhodlo na poslední chvíli. "Rozhodl jsem se během prvního tréninku před naším odjezdem do Prahy. Zkoušel jsem nějaké souboje, abych věděl, jak se rameno chová a zjistil jsem, že by to mohlo jít. Chtěl jsem klukům pomoci," řekl o své motivaci k návratu.

Zápas začal pro Zlín dobře, zásluhou Köhlera se dostali hosté do vedení. Pak sice domácí Slavia vývoj otočila, ale Balaštík dvěma góly opět skóre vyrovnal. "Před nájezdy jsme si věřili, že vyhrajeme, ale to se bohužel nepovedlo," litoval Vlach, jenž byl v případě nutnosti připraven rozjet se k nájezdu. "Kdybych byl určený, věřil bych si a jel. Bohužel to nedopadlo, ale v úterý je další zápas. Ta série může být ještě hodně dlouhá," dodal na závěr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice