Hlavní obsah

Zlín doplatil na Slavii na katastrofální úvod a je krok od vyřazení

PRAHA

Katastrofálních úvodních třináct minut stálo zlínské hokejisty čtvrtý zápas čtvrtfinálové série na ledě Slavie. Pražané během nich svému soupeři nasázeli čtyři branky a i přes mohutný finiš Ševců slaví vítězství 6:5. Slavii tak k postupu do semifinále chybí jediná výhra. Může se jí dočkat už ve čtvrtek, kdy je ve Zlíně na programu páté pokračování.

Foto: René Volfík, ČTK

Slavista Michal Vondrka (uprostřed) slaví svou trefu do sítě Zlína.

Článek

Ševci se chtěli rychle oklepat z pondělní smolné porážky po samostatných nájezdech, jenže o den později museli hned v úvodu skousnout další ránu. Po pouhých pětatřiceti vteřinách hry našel od mantinelu Červenka najíždějícího si Kadlece a slávistický obránce trefil přesně mezi Sedláčkovy betony.

Tím ovšem zlínské trable zdaleka nekončily. Poté, co sešívaní přečkali po faulu Kůrky hru v oslabení, si vybruslil zpoza branky Červenka a střelou na lapačku zvýšil na 2:0. Na začátku 11. minuty se navíc zmocnil v útočném pásmu puku Vondrka a přesnou ranou pod horní tyčku přinutil Sedláčka lovit puk ze sítě potřetí.

Sedláček prchl z branky po třinácti minutách

A zlínská apokalypsa pokračovala dál... Za další dvě a půl minuty předložil Vondrka<span>  ukázkovo</span>u žabičku Červenkovi, jemuž stačilo jen nastavit hůl. To už bylo na Sedláčka příliš a po necelých třinácti přepustil své místo Štůralovi. Ševce jakoby tento impuls nakopl a v patnácté minutě snižoval Filip Čech střelou z levého kruhu na 1:4. Vzápětí mohl přidat druhý gól Leška, v samostatném nájezdu jej ale vychytal Slipčenko.

V závěru první třetiny přišly velké chvíle Štůraly. Nejprve tygřím skokem lapil již takřka jistý gól Kůrkovi, poté svůj tým několikrát podržel i v minutu a půl dlouhém dvojnásobném oslabení.

Gólové hody i ve druhé třetině

Gólové hody neustaly ani po přestávce. V 23. minutě odčaroval Štůralovo kouzlo Jelínek, který mimo brankářův dosah tečoval nahození Rotha. Ve 26. minutě zapomněli slavisté na Lešku, proti jehož dělovce neměl Slipčenko nárok.

<span>Jenže za necelé dvě minuty si vzali slovo znovu domácí. Štůrala nedůsledně přikryl lapačkou volný puk a Vašíček jej svým důrazem dostal za čáru. V polovině zápasu našel Balaštík Lešku, jenž se před odkrytou svatyní nemílil a po potvrzení videorozhodčím snížil na 3:6.</span>

Drtivý finiš Zlínu nestačil

<span>Naděje na zdramatizování svitla Beranům ve 48. minutě, kdy hráli skoro dvě minuty proti třem. A Leška, byť z nulového úhlu, dokázal najít skulinu mezi Slipčenkovými betony, čímž dokonal svůj hattrick a upravil na 4:6. Hostům rázem narostla křídla, vytrvale se tlačili před Slipčenka, ten ale jejich atakům s vypětím všech sil dlouho odolával.</span>

<span>Až v 56. minutě propustil za svá záda střelu Köhlera a pro závřečné minuty třetího dějství bylo zaděláno na pořádné drama. To kulminovalo v čase 58:58, kdy Zlín po oddechovém čase sáhl ke hře bez brankáře. V největší šanci pálil ovšem Leška mimo a protože na druhé straně skočil po Vondrkově střele do prázdné klece po puku obětavě Linhart, Slavia vydřela třetí výhru v sérii.</span>

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr><td>Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 4. zápas: </td></tr><tr class="invert"><td>Slavia Praha - PSG Zlín  6:5 (4:1, 2:2, 0:2)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 1. Kadlec (Červenka, Vašíček), 6. Červenka (Vondrka), 11. Vondrka (P. Jelínek), 13. Červenka (Vondrka, Roth), 23. P. Jelínek (Roth), 28. Vašíček (Kůrka, Havel) - 15. F. Čech (Balán), 26. Leška (Köhler, Balaštík), 31. Leška (Balaštík, Köhler), 49. Leška, 56. Köhler (Linhart). Rozhodčí: Šindler, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. Diváci: 6952.</td></tr><tr><td><strong>Slavia:</strong> Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, Sloboda - Kůrka, Červenka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - Endál, V. Růžička ml., M. Čermák - Sklenář, Clarke, P. Jelínek - od 21. navíc Havel. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský. </td></tr><tr><td><strong>Zlín:</strong> Sedláček (13. Štůrala) - Hamrlík, Linhart, Švrček, Bořuta, Kučný, Lučka, Míka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Záhorovský - Sivák, Roman Vlach, Kubiš - Mokrejš, Balán, F. Čech - od 21. navíc Rachůnek. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.</td></tr><tr class="invert"><td><strong>Stav série:</strong> 3:1. <strong>Předchozí zápasy:</strong> <a href="http://hokej.sport.cz/hokej/extraliga/166081-zlin-v-prvnim-ctvrtfinale-vyucil-slavii-v-produktivite-presilovek.html" target="_blank">Zlín - Slavia 6:1</a>, <a href="http://hokej.sport.cz/hokej/extraliga/166147-slavia-v-odvete-goly-cermaka-a-kurky-porazila-zlin-2-0.html" target="_blank">Zlín - Slavia 0:2</a>, <a href="http://hokej.sport.cz/hokej/extraliga/166284-slavia-porazila-zlin-az-po-najezdech-a-ujala-se-vedeni-v-serii.html" target="_blank">Slavia - Zlín 4:3sn</a>.</td></tr></tbody></table>

Reklama

Související témata: