Hlavní obsah

Balaštík? Jen simuluje a provokuje. Ten mě ještě ucítí, slibuje Kůrka

PRAHA

Jaroslav Balaštík. Na straně jedné výtečný střelec a opora týmu. Jenže také provokatér, zbabělec a hráč, který přidává pádům, říkají jeho odpůrci. Zlínský útočník o sobě dal vědět i v úterý na Slavii. Upozornil na sebe dvěma kanadskými body, stejně tak ale i potyčkami s Tomášem Kůrkou. Tedy s hráčem, kterému někteří z protihráčů rovněž nemohou přijít na jméno.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Jaroslav Balaštík v dresu Zlína

Článek

Jaroslav Balaštík je „známou firmou“. Stačí vzpomenout na incident s Richardem Stehlíkem z letního poháru. Vítkovický zadák tehdy Balaštíka v přerušené hře srazil k ledu. Prý kvůli Balaštíkově hře, která je plná záludností a simulování. Tomáš Kůrka o sobě zase dal vědět v průběhu letošního předkola, když si přes média vyměnil několik peprných slov s litvínovským Romanem Vopatem.

Oba kohouti se do sebe pustili i v úterý. Nejednou si po odpískání vyměňovali, pěstmi i slovně, své názory. Zdálo se, že vypuknutí vzájemné bitky je jen otázkou času. Na ni ale, i kvůli dramatickému vývoji zápasu, nakonec nedošlo. To ovšem neznamená, že by dění na ledě bylo po závěrečném hvizdu zapomenuto. Alespoň z Kůrkovy strany tomu tak rozhodně nebylo.

Kůrka: Tohle se nedělá

„Byl jsem nejblíže, proto jsem takhle na Balaštíka pokaždé zareagoval,“ začal Kůrka v povídání pro Sport.cz nejdříve v diplomatickém duchu. Pak už ale přitvrdil. „Balaštík je hráč, kterého absolutně nemusím. Po odpískání pořád něco má. Někoho šťouchne, jiného píchne, dalšímu posune helmu. A pak odjede pryč. Tohle se nedělá,“ vypočítává Kůrka Balaštíkovy herní prvky, které jej vytáčejí.

Další z věcí, které Kůrkovi na zlínském forvardovi vadí, je Balaštíkovo neustálé simulování. „Nemám rád, když někdo filmuje pády a pak ještě pořád brečí," říká slávistický útočník. Mnohem víc než přihrávání pádů ale Kůrku štve Balaštíkovo chování ke gólmanům soupeře. „Neustále nám najíždí do gólmana. Musí dostat signál, že tudy cesta vůbec nevede.“

Někdo ho musí učesat, vyhlašuje Kůrka

Kůrka plánoval, že si se zlínskou šestadevadesátkou vše slovně vyřídí už na ledě. „Ale nešlo to. Ten se na nic nezmůže. Jenom provokuje a pak vždycky uteče,“ ušklíbne se Kůrka, který slibuje Balaštíkovi v pokračování série odplatu. „Musí ho tam někdo učesat, do našeho gólmana nikdo nesmí zajíždět. S Balaštíkem to musíme řešit takhle,“ vyhlašuje Kůrka.

Sám si ale uvědomuje, že on Balaštíka nejspíše pomstit nebude moct. Po faulu na litvínovského Pilaře v předkole play-off obdržel trest do konce zápasu, a pokud by obdržel ještě jeden, další utkání by musel zákonitě vynechat. „Kvůli tomu musím udržet nervy na uzdě,“ ví Kůrka.

Balaštík se vyjadřovat nechtěl

Sport.cz kontaktoval i Jaroslava Balaštíka, ten se ovšem k šarvátkám s Tomášem Kůrkou příliš vracet nechtěl. „Nevím, už si to nepamatuju. Nezlobte se, nebudu to komentovat.“ odpověděl na dotaz Sport.cz ohledně potyček se slávistou. „Aha,“ reagoval pak, když mu Sport.cz tlumočil Kůrkova stanoviska. „V pohodě nejsme, je to soupeř,“ dodal ještě Balaštík.

Slavia vede v sérii 3:1 na zápasy a od postupu do semifinále ji dělí jediný vyhraný duel. A Kůrka ví, že největším trestem by pro Balaštíka byl konec sezóny už ve čtvrtfinále. „To by pro něj byla největší rána,“ usměje se Kůrka. I tak by ale prý jeho souboj s Balaštíkem ještě nebyl završený. „Do konce série ještě ucítí, že jsem na ledě i já,“ slibuje Kůrka.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec