Hlavní obsah

Hattrick je k ničemu. Ale na Slavii máme, neskládá Leška předčasně zbraně

Jindy by byl za hrdinu. Nasázet hattrick, to se nepoštěstí každý den. Jenže po úterním čtvrtém čtvrtfinále na Slavii byl Petr Leška i přes svůj střelecký počin zklamaný. Jeho Zlín kvůli prohospodařenému úvodu duelu musel klopit hlavy, ani drtivý finiš na tom nic nezměnil. „Hattrick je sice krásný, ale k ničemu,“ věděl Leška, že pokud Ševci nechtějí končit sezónu už ve čtvrtfinále, musejí vyhrát tři zápasy v řadě.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínský Petr Leška střílí gól slávistickému brankáři Robertu Slipčenkovi.

Článek

V druhé polovině duelu jste rozjeli úchvatnou stíhací jízdu, která ale na výhru přesto nestačilo. Jak moc mrzí zpackaný úvod zápasu?

Hodně to mrzí, začátek byl tragický. Pak jsme sice zabrali, ale bylo to houby platné.

Čím si vysvětlujete, že vám začátek tak nevyšel?

Třetí zápas nás stál dost sil. Než jsme se do toho dostali, už to bylo.

Věřili jste, že stavu 0:4 ještě není zápas ztracený?

Celou sezónu nic nevzdáme, pořád hrajeme naplno. Není důvod něco vzdávat, zvlášť v play-off. Říkali jsme si, že v hokeji je možné všechno. Škoda, že jsme to nedotáhli.

Sám jste nasázel hattrick. Nemrzí vás, že přišel vniveč?

Hattrick vůbec neřeším. Sice je krásný, ale k ničemu. Mě zajímá, co uděláme s tím, že prohráváme 1:3 na zápasy.

Co s tím tedy uděláte?

Musíme se nad tím zamyslet. Je to pořád jen o jednom zápase, který jsme doma ztratili. Stejně bychom teď doma museli vyhrát, i kdyby to bylo 2:2 na zápasy. Musíme tedy doma vyhrát a pak se na Slavii pokusit vzít si zápas, který jsme doma ztratili. Ale to bych předbíhal, hlavní je vyhrát ve čtvrtek doma.

Situaci tedy nevidíte jako kritickou?

To určitě ne. Pamatuji hodně sérií, kdy jsme ve Zlíně prohrávali 1:3 na zápasy a nakonec jsme to zvládli a otočili. Zápasy se Slavií jsou vyrovnané. Je blbé to říkat, když prohráváme 1:3, ale na Slavii máme.

Reklama

Související témata: