Hlavní obsah

Pardubice jsou v semifinále, zápas Vítkovic se Spartou byl po úmrtí diváka odložen

Jirka G. NovákSport.cz

Hokejisté Pardubic se ve středu stali prvním semifinalistou extraligy. Ve čtvrtfinálové sérii porazili na domácím ledě Třinec 3:2 a celou sérii ukončili výsledkem 4:1 na zápasy. Pokračovala i série Vítkovic s pražskou Spartou, ovšem po pěti minutách byl zápas po kolapsu jednoho z diváků přerušen. Záchranáři jej bohužel už nedovedli přivést k životu, zápas byl nakonec odložen na čtvrtek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z vítězství nad Třincem

Článek

Třinec začal s udržením naděje na přežití v play-off dobře, v sedmnácté minutě otevřel skóre zápasu Růžička. Jenže už po 42 vteřinách druhé třetiny Sýkora v přesilové hře pět na tři srovnal a Somík pak dokonal obrat Pardubic dvěma góly během dvou minut.

V Ostravě se ze zápasu Vítkovic se Spartou odehrálo pouze necelých pět minut. Nejprve se po souboji u mantinelu na led zhroutil útočník Sparty Koreis a musel být odnesen na nosítkách. Ještě dramatičtější situace nastala v hledišti, když záchranáři na stadionu oživovali jednoho z diváků.

Rozhodčí se rozhodli zápas přerušit a oba týmy odešly do kabin. Původně se mělo začít opět hrát v 19:25, ovšem po zprávě o tom, že divák svůj souboj se smrtí prohrál, se oba týmy dohodly, že se utkání odehraje ve čtvrtek 25. března.

Česká pojišťovna play-off hokejové extraligy - čtvrtfinále:
Pardubice - Třinec 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)on-line
Branky: 25. a 27. Somík, 21. P. Sýkora - 17. Růžička, 53. Malec. Konečný stav série: 4:1.
Vítkovice - Sparta odloženoon-line
Stav série: 2:2.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama